Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Разтревожени сме от ОМО Илинден и „македонско малцинство“ в резолюцията на ЕП

Политика

Борисов: Разтревожени сме от ОМО Илинден и „македонско малцинство“ в резолюцията на ЕП

Снимка:

Премиерът разговаря в Министерския съвет с първия дипломат на Република Северна Македония Буяр Османи

„Много се надявам Република Северна Македония да получи необходимите уверения от нас и да върви по пътя за присъединяване към Европейския съюз. Трябва да се направят необходимите компромиси, както много други направиха. Ние сме длъжни за сегашните и за бъдещите поколения да направим така, че по никакъв начин Република Северна Македония, Албания и страните от Западните Балкани да не бъдат спирани по пътя към Европейския съюз”.  Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата му с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

В рамките на разговора премиерът Борисов посочи, че е много разтревожен от вкарването на ОМО Илинден и „македонско малцинство“ в България в една политическа резолюция в Европейския парламент. „Това в никакъв случай не е от полза в точно този момент, когато ние търсим компромиса – и на историците, и на нашите политически партньори в Република Северна Македония, да намерим решение на въпроса“, добави министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че още от днешната среща трябва да стартират разговори на всички нива, за да може до 10 ноември, когато България и Република Северна Македония като съпредседатели на Берлинския процес ще ръководят Срещата на върха, да има компромисно решение, което да удовлетворява всички. „Имате много работа, това е много сложен, много бърз и в същото време важен и необходим процес“, категоричен беше българският премиер.

„Вашите граждани трябва да знаят, че в България имате и винаги сте имали най-голяма подкрепа и че просто трябва да направим така, че историята да е мост на приятелство и близост, а не скъсан мост, по който да не може Република Северна Македония да премине. Така че тук политически игрички не трябва да има“, каза още министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата. По думите му перспективата и моментът са изключително важни и би било грях пред историята, ако сегашните политически ръководства в България и Република Северна Македония не успеят да намерят компромис. „Няма да ни разбере и светът“, добави в заключение министър-председателят Бойко Борисов.  


Коментари (11)

аз така го виждам Корнелия Нинова премиер, Христо Иванов и Слави Трифонов вицепремиери!
09.10.2020 13:36 / Отговор
Румен Радев каза: ОМО-ИЛИНДЕН
- ДА СЕ РЕГИСТРИРА ОТ БГ СЪД
-ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ
-ДА НАПРАВИ КОАЛИЦИЯ С БСП/БКП/ДБ/ТАКЪВ НАРОД-
ЗА ДА СЕ ПОБЕДИ ГЕРБ И ЗА ДА СЕ РАЗПАДНЕ БЪЛГАРИЯ!
09.10.2020 20:30
Най големите глупаци АКП БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПОЗВОЛИ ТОВА ДА СТАНЕ!!
ТЕЗИ НЕГРАМОТНИ ПОЛИТИЦИ ИДИОТИ КОИТО СЕ СТРЕМЯТ ДА УНИЩОЖАТ РОДИНАТА НИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЖЕСТОКО НАКАЗАНИ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ БЪДАТ ВЪВ УПРАВНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!
09.10.2020 23:42
Ами направи нещо! Защо хленчиш, че си разтревожен, действай!
09.10.2020 14:01 / Отговор
Гневна Чакам с интерес килифаревския финт на макетата.
09.10.2020 14:31 / Отговор
Стига бе а Каракачанов и Симеонов, какво ще кажат? Нали те искат да спрат Макета.
09.10.2020 16:00 / Отговор
Борисов се оказа, че не е чел резолюцията. Никъде не пише за ОМО Илинден и македонско малцинство. Само за омразата към ромите, както и дискриминацията. Приветства спирането на Луков марш.
09.10.2020 17:38 / Отговор
!!! Фейк!
09.10.2020 20:22
Ама си и нагъл тъпанари! Тази Лъжкиня Йончева да ги разправя на наивниците нейните дебели лъжи!!!
МРЪСНИЦА ТА РУСКИНЯ ПРОДАДЕ РОДИНАТА БИ ,ОКЛЕВЕТИ В!! И И А ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ИМА ЗА ИЛИНДЕН И ЗА КОНВЕНЦИЯТА О МНОГО ОЩЕ ДРУГО ЛЪЖИ!
АМА КЛЕВЕТНИЦАТА ТАКА СЕ ИЗДИГА!!
МРЪСНИ БСП ,ДБ И ЦИРКАДЖИЯТА СЪС ГОЛАТА СМАЗАНА ФИЗИОНОМИЯ!!!
09.10.2020 23:46
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още