Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов след среща с австрийския канцлер: Миграцията не е национален, а общ европейски проблем

Политика

Борисов след среща с австрийския канцлер: Миграцията не е национален, а общ европейски проблем

Борисов след среща с австрийския канцлер: Миграцията не е национален, а общ европейски проблем - Tribune.bg
Снимка:

„Миграцията не е национален, а общ европейски проблем. Увеличеният миграционен натиск към Европа ни задължава да се борим заедно за общите ни граници. Това заявих по време на среща с моя голям приятел канцлера на Австрия Карл Нехамер. По време на разговора заявих, че ГЕРБ е партията, която лидира всички процеси в парламента, които препотвърдиха евроатлантическата ориентация на България. Като пример посочих приетите закони за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, за отказа за внос на руски газ, за Лукойл, за предоставяне на военна помощ на Украйна, за построяването на два нови ядрени реактора IP-1000, както и процесите по евроинтеграцията на Република Северна Македония и страните от Западните Балкани”, написа във Фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По време на срещата Борисов е изразил надежда, че общият европейски ангажимент за подкрепа на Украйна и украинския народ ще продължи.

„Руската агресия няма място в съвременния демократичен свят”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„С Карл бяхме категорични, че партиите от Европейската народна партия трябва винаги да се подкрепяме. Уверени сме, че само заедно можем да решаваме проблемите на Европа и предизвикателствата пред демократичния свят”, написа още той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети