Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов след срещата с Тръмп: Убеден съм, че визите за българите ще отпаднат

Политика

Борисов след срещата с Тръмп: Убеден съм, че визите за българите ще отпаднат

Борисов след срещата с Тръмп: Убеден съм, че визите за българите ще отпаднат - Tribune.bg
Снимка:

„Убеден съм, че американските визи за българите ще отпаднат. Премахването на визовия режим с Канада е ярък пример, че България не създава никакви проблеми. Президентът Тръмп може по този начин да остане в сърцата на българите за много дълго време“. Това заяви пред журналисти във Вашингтон премиерът Бойко Борисов минути след края на срещата му с американския президент Доналд Тръмп.

Той посочи, че АЕЦ „Белене“ е 100% български проект, а не руски. Борисов се надява, че американската компания „Дженерал Илектрик“ може да достави турбините за тази централа, с което да увеличи мощността на реакторите.

По отношение на сигурността Борисов заяви, че Черно море е сигурно и приветства съвместните военноморски учения, защото те усилват нашия възпиращ потенциал. Според него в България трябва да бъде разположен координационен център.

„Черно море си е сигурно и се надявам нашите най-хубави курорти. Ако всичко му е наред на президента Тръмп, ще дойде в България. Очертаваме се не само като най-сигурна, но и като най-балансирана от всичките ни съседи. Ние веднъж не повдигнахме на Тръмп дума срещу трета държава. Ние работим вече за просперитета на България”, каза премиерът.

Борисов коментира и възможността за падането на визите: „Мисля, че следващата ни среща ще бъде за отпадане на визите. Убеден съм, че визовият режим ще падне. Тръмп може да остане в сърцата на българите за много години, ако направи този жест".

Преди срещата с американския президент Бойко Борисов посети Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“, щата Вирджиния. Там българският премиер беше посрещнат с 21 топовни салюта.

Борисов участва и в кръгла маса по покана на Търговската камара на САЩ и Американската търговска камара в България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети