Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов сложи ново градско ръководство във Варна: Портних в града да не се меси, той ще ми помага в областта

Политика

Борисов сложи ново градско ръководство във Варна: Портних в града да не се меси, той ще ми помага в областта

„Който е съгласен – върви с мен, който не – има много други партии“, заяви той

ГЕРБ във Варна вече ще има и градско ръководство.

„Изчаках 3-4 месеца да минат след изборите. Изчаквах да видя дали нещо добро ще се случва за Варна. Портних направи много за Варна, но допусна и грешки. Влезе в междуличностни конфликти. Много от нашите избиратели се разпръснаха, но останаха лоялни на мен и на ГЕРБ. Нямаше как да не издигнем Портних за всичко добро, което направи“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов: След отчета на министрите ще им кажем с кои не може да се направи компромис

Новият състав беше обявен от Цветомир Паунов.

„Направи се обстоен анализ какво трябва да се промени в община Варна. Отчели сме и доста слабости, пропуснати през годините. Членове и симпатизанти, които са били част от партията, но поради определени тенденции не сме намерили път към тях. Създава се общинско ръководство с председател Николай Костадинов, районен кмет на „Варненчик“, а заместник ще е Христо Христов, районен кмет на „Младост“, съобщи той.

Най-важното за Варна сега е че няма АМ „Хемус“, няма АМ „Варна“, няма нищо. В общинския съвет е подобно на София, каза Борисов.

„Срамота е месеци наред да не можеш да направиш мнозинство и да приемеш бюджет“, обърна се той и към варненския и към софийския кмет. И призова общинарите да работят активно за Варна.

„Градът е в насипно състояние. Срамота е месеци наред да не можеш да направиш мнозинство. Когато аз станах кмет, от 61 общински съветници 61 бяха чужди. Но имах подкрепа заради София, още на първото гласуване. Ръководството ще е такова, каквото е казало ИК. Като се каже Варна, се разбира Ники, Христо, Балабанов. Портних в град Варна да не се меси, той ще ми помага в областта. Забранявам да се месиш във Варна“, призова Борисов.

Той обясни, че Портних не заслужавал да не бъде кандидат. „Аз съм лоялен човек, нямах сърце да взема това решение. В Пловдив го направихме и видяхте резултата. Който е съгласен – върви с мен, който не – има много други партии“, заяви той.

„Промяната“ казаха, че не им се ходи на избори. А ми поставят ултиматуми в меморандума си. И сега те казват, че за да покажат колко голяма работа са, се отказват от поста външен министър, създават един министър по европейските въпроси, което е горе-долу същото. И всичко друго остава за тях. А днес чуваме, че Христо Иванов иска да е само с ГЕРБ. Ама нали искахте да ни изчегъртате? Фактически с този меморандум излиза, че неправителствените организации стоят по-високо от политическите партии. Ако е така - да си направим неправителствени организации всички. В този документ се казва да няма никой друг освен ПП-ДБ и ГЕРБ в избора на регулаторите. И тихомълком, докато ни пробутват меморандума си, Асен Василев сля „Митниците“ - това малка агенция ли е?! АДФИ - и тя беше сменена“, обобщи Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети