Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Срещу Гешев протестира само една партия

Политика

Борисов: Срещу Гешев протестира само една партия

Борисов: Срещу Гешев протестира само една партия - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов коментира избора на нов главен прокурор по време на днешното си участие в БТВ. Изборът предстои утре, а единственият номиниран е Иван Гешев.

„Протестите са на една политическа партия. Дори, ако се върнем назад във времето, тези промени ги направихме, когато Христо Иванов беше министър на правосъдието. Той предложи, ГЕРБ прие – за да не се месят политиците, се взе решение прокурорите да издигат своите кандидатури и съдиите да издигат своята кандидатура“, припомни Борисов.

В момента именно Иванов и политическите кръгове около него негодуват от начина, по който се провежда избора.

Борисов припомни още, че по време на мандат на ГЕРБ е бил назначен и шефът на съдиите Лозан Панов – друг виден опозиционер.

„По предложение на Христо Иванов избрахме навремето с цялата мощ на ГЕРБ Лозан Панов. След това избрах и председателя на СГС, и него го гласувахме. Никога не съм бил лицемер и няколко пъти съм показал на опозицията своята неутралност и при всички случаи са ми правили големи проблеми, този път изобщо не съм се месил, грам“, увери министър-председателят.

„Или щях да издигна Емил Радев, или Данаил Кирилов – това са юристите, на които държа в ГЕРБ, но казахме, че няма да издигнем наша кандидатура, защото е недопустимо да сложим партиен кандидат“, коментира още Борисов по повод поста на обвинител №1 в държавата.

Що се отнася до мониторинговия доклад на Европейската комисия за напредъка на България, премиерът посочи, че сме изпълнили всички указания, всички мерки, които са били предписани.

„Далеч съм от мисълта, че ние сме идеални. Проблеми има във всички страни-членки на ЕС. В много държави се получават такива недъзи, да ги наречем“, коментира той.

Борисов беше категоричен, че трябва непрекъснато да се усъвършенстваме. А с доклада си Брюксел е казал: „стига ни занимавали с вас, седнете и си решете нещата”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати