Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Срещу популизма предлагаме направено

Политика

Борисов: Срещу популизма предлагаме направено

Борисов: Срещу популизма предлагаме направено - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за съвместно явяване на местните избори

На всичко, което беше изградено, се противопоставя един популизъм и опит да се излъжат хората, че ще има някаква промяна. Промяната няма да я има и няма какво да променят. Това коментира премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод предстоящите на есен местни избори. Днес  ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за общо явяване  и на местните изборите.

„Ако нашите колеги от ляво искат да водят политическа битка с нас, е редно да си издигнат кандидат. Не приемам за София да не издигнат кандидат, а да подкрепят някой“, посочи Борисов.

„Специално за София мисля, че тези избори ще бъдат много подли. Това ще е заради установената практика, да се прелепват към някои кандидат. Така, ако е успешен, ще говорят, че е техният кандидат. Ако не е успешен, бягат от него като дявол от тамян и казват, че само са го подкрепили“, посочи Борисов.

Той категорично не приема вариантът една партия да не издига свой кандидат за кмет.

„Да имаш претенциите, че си алтернатива и да не издигаш свои кандидат, а да подкрепяш някои“, попита Борисов.

„Само ако започнем да изброяваме направеното за последните 10 години в София - даже няма да започна с метрото, как изглеждат парковите ни пространства, ремонтите на „Лъвов мост“, на Телевизионната кула, на Семинарията, Южната дъга, Северната тангента“, посочи Борисов.

Той подчерта, че в големите градове ГЕРБ ще има свои кандидати, а в други по-малки ще подкрепи такива на СДС.

„Дясното трябва да продължи да управлява. Целта е това обединение да остане първа политическа сила“, подчерта лидерът на СДС Румен Христов.

„Обединението на старата и новата десница е не само необходимо, но и много важно, защото по този начин отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм, с отговорност, с желание да продължим промяната на българските общини. Отговорност, защото е много важно за българските граждани да е ясно кой стои зад предлаганите кандидати да управляват общините. С това обединение ние ясно показваме нашите кандидати, с желанието да работят за общините и че те зад гърба си имат много ясна политическа отговорност в десния спектър“, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати