Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Стараем се да няма паника, но от другата страна на везната са лекарите

Политика

Борисов: Стараем се да няма паника, но от другата страна на везната са лекарите

Борисов: Стараем се да няма паника, но от другата страна на везната са лекарите - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят посети завод в Пловдив

Премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов провериха завод в Пловдив, който произвежда машини, с които се тестват ваксини за COVID-19.

Министър-председателят заяви, че България към момента участва в 7 ваксини срещу коронавируса. Той подчерта, че нищо не е спирало досега в България като надеждата е числата да намалеят.

Бойко Борисов посочи, че в България се казва на хората да се спазват мерките, но при черния петък те са счели за необходимо да напазаруват. "Винаги питаме как е в другите държави, за да може българите да чуят", коментира още Борисов.

“Икономиката работи, нищо не се е променило. Дай-Боже до две седмици да намалеят числата. За това влагаме огромни усилия в здравеопазване. Плюс парите за "Ремдесивир" допълнително, които дадохме, над 100 млн. и кусур са отишли този месец само за здравеопазването, при 10 % данък“ , каза Борисов.

Той подчерта, че няма КПП-та, хората могат спокойно да се разхождат по паркове и планини. Мерките са направени, за да не се създава паника, но от другата страна на везната са лекарите, подчерта премиерът. 

От ръководството на завода бяха категорични, че у нас е много добра средата за нишово производство. В момента в завода работят 250 души, като половината от тях инженери.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати