Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Стараем се да няма паника, но от другата страна на везната са лекарите

Политика

Борисов: Стараем се да няма паника, но от другата страна на везната са лекарите

Борисов: Стараем се да няма паника, но от другата страна на везната са лекарите - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят посети завод в Пловдив

Премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов провериха завод в Пловдив, който произвежда машини, с които се тестват ваксини за COVID-19.

Министър-председателят заяви, че България към момента участва в 7 ваксини срещу коронавируса. Той подчерта, че нищо не е спирало досега в България като надеждата е числата да намалеят.

Бойко Борисов посочи, че в България се казва на хората да се спазват мерките, но при черния петък те са счели за необходимо да напазаруват. "Винаги питаме как е в другите държави, за да може българите да чуят", коментира още Борисов.

“Икономиката работи, нищо не се е променило. Дай-Боже до две седмици да намалеят числата. За това влагаме огромни усилия в здравеопазване. Плюс парите за "Ремдесивир" допълнително, които дадохме, над 100 млн. и кусур са отишли този месец само за здравеопазването, при 10 % данък“ , каза Борисов.

Той подчерта, че няма КПП-та, хората могат спокойно да се разхождат по паркове и планини. Мерките са направени, за да не се създава паника, но от другата страна на везната са лекарите, подчерта премиерът. 

От ръководството на завода бяха категорични, че у нас е много добра средата за нишово производство. В момента в завода работят 250 души, като половината от тях инженери.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати