Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов свика извънредно министрите на „Дондуков“ 1 (ОБНОВЕНА)

Политика

Борисов свика извънредно министрите на „Дондуков“ 1 (ОБНОВЕНА)

Борисов свика извънредно министрите на Дондуков 1 (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на Министерския съвет. То започна в  9:00. В началото на заседанието вицепремиерите и министрите отчитат постигнатото през 2019 година по сектори.

Отчетът се прави публично пред медиите в МС.

Първа точка в дневния ред е обсъждането и приемането на Годишен доклад за състоянието и развитието на научните изследвания в научните организации и висшите училища за периода 2017-2018 г. Втора точка включва одобрявянето на частна болница в София за университетска.

Предвижда се и да бъдат обсъдени и промени в бюджета на Министерството на здравеопазването във връзка с увеличаване капитала на търговско дружество. Ще се обсъдят и промени в закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Първа право да обобщи 2019 за поверения ѝ ресор получи Екатерина Захариева, която обобщи положителните доклади, дадени на страната ни от ЕК, нулевият миграционен натиск по границата и важните международни срещи, проведени тази година.

Проведохме успешни избори и няма съмнения в честността им, поредна година нямаме загубено европейско финансиране по програмите, отчете Томислав Дончев.

„На лице е икономически растеж, който връща младите хора у нас. През изминалата година над 16 000 българи са се завърнали“, заяви вицепремиерът Марияна Николова.

„Критики във военното дело ще има от онези, които не знаят дали сме в ЕС или Съветския съюз“, коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов, който изтъкна успехите при модернизацията на армията, ръст на заплатите и увеличаване на броя на желаещите да бъдат военни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети