Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Тези, които си правят тънки сметки, могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция

Политика

Борисов: Тези, които си правят тънки сметки, могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция

Снимка:

И днес премиерът Бойко Борисов коментира актуални теми. Той посети Бургас и региона, инспектира и пречиствателната станция в Айтос. По-рано посети и предприятие в село Люляково.

Министър-председателят отбеляза, че много обекти са построени и допълни:

Имаме достатъчно партньори. Да не си правят сметка за коалиции. Ние на конгрес сме решили с ДПС и БСП да не правим коалиции. Тези, които си правят тънки сметки, няма да им споменавам имената, за да не им се вдигат акциите, могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция, а те за това работят. Ние управляваме и то с отговорност и показваме всеки ден направеното и не им обръщаме внимание. Нека сеят омраза, ние сеем работни места“, допълни той.

Борисов отбеляза още:

С ченгеджийските си номера нашите опоненти искат да ни изложат, да ни запомнят хората с лошо. Но ние толкова сме направили, че можем всеки ден да показваме нещо ново. А те могат всеки ден да показват какво не са построили. Затова и преди да дойдем на власт Айтос нямаше пречиствателна станция и отпадните води се изливаха в морето. Чисто новата станция обхваща целия град и е на стойност 19 млн. лв. - осигурени по ОПОС. Съоръжението предоставя най-съвременната технология за цялостно пречистване на отпадните води и е от изключителна важност за целия район.

Оставяме на другите да говорят по социалните мрежи лоши неща за нас. Ние строим и показваме направеното. Това е нашият подход и така ще ни запомнят.

Премиерът Борисов коментира и водната криза у нас.

„Дал съм задача да се построят още 3 язовира, ние ще останем в направеното.”

 „Да се молим да вали, защото само в София валеше, а тук няма капка дъжд. Трябва да построим поне още 3 язовира и такава задача съм дал, защото засушаването ще е дълго – с години наред, ако така върви“, посочи Борисов 

Допълнителни 68 млн. лв. предвижда правителството за подкрепа на предприятията с над 500 000 лв. оборот и други почти 80 млн. лв. се отпускат за малките и средни фирми, за да имат възможност да адаптират производството си за работа в условията на пандемия, стана ясно още думите на Борисов. Той посети и предприятие за автомобилни кабели и системи в с. Люляково. Премиерът Борисов добави още, че от следващата седмица всички фирми ще може да разчитат и на допълнителни средства между 50 000 лв. и 150 000 лв., с които да бъдат изграждани детски кътове, така че да има повече гъвкавост и улеснение за работещите родители. За тази мярка са предвидени 15 млн. лв.

„Каквото е необходимо, подкрепяме фирмите, за да може да работят. Това е важно за хората“, категоричен беше премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят посочи, че в условията на пандемия е важно да не се допуска затваряне на производства и икономиката да продължи да работи. Това е и причината правителството да реагира бързо и да въведе навременни и адекватни социално-икономически мерки. „Вкарахме мерките веднага, за да може хем да се работи, хем хората да са по-сигурни“, добави премиерът. „Докато другите говорят, ние работим, силата на правителството е връзката с хората“, каза още Борисов

Пред министър-председателя Борисов ръководството на предприятието в с. Люляково изрази удовлетворение от подкрепата по мярката 60/40, от която фирмата се ползва още от стартирането й. „За нашите дружества има изключителен социален и икономически ефект. Административната тежест е много малка“, изтъкнаха представителите на предприятието. Те подчертаха, че от техните 1125 служители няма такива, които да са съкратени или да не са получили заплатите си, а помощта на държавата възлиза на около 800 000 лв за всичките им дружества.  


Коментари (5)

Анастас #
ГЕРБ -СДС !!!
За ужас на Лилавите, Зелените и Червените Отрепки.

А "протестиращите" са си просто Лузъри:

1. Лузъри - второ поколение Комуно-Соц
2. Лузъри - пребоядисани като
Еколози, Вегани, Розови и откровени педалисти
3. Лузъри - футболни мутри
4. Лузъри - псевдо 'телектуалци

Това са Активистите на
ДеБъ, Зелени, БСП, Русоифи и Чочарките на "протеста".

(систезирашо)
26.09.2020 17:08 / Отговор
Абе тази мутра защо не е в затвора, а трови въздушното пространство на българите? Мутафчийски ще има много работа по него като хирург, има много мазнини за вадене.
26.09.2020 17:12 / Отговор
Реалист Е, Борисов за такива като теб говори: те нищо не правят, само плюят по мрежите. И е прав.
27.09.2020 08:34
ссс Ще помля сайта,да вземат да направят опция с лайкове или минуси.
Мисля че така доста ще си вдигнете влизането в сайта.
26.09.2020 17:42 / Отговор
Цветка Истината казва Бойко! След като всички са срещу него , значи е прав!20години нищо не направиха,а имахме три национални катастрофи!Сега сме най-бедни в Европа благодарение на БСП,АБВ,ДПС,НДСВ и др.Сега искат да загробят ГЕРБ, за да почнат отново да лапат и да богатеят безнаказано! Бойко е „крадец” , а служебният кабинет на Радев не откри нищо! Една конкретна жалба няма срещу Борисов ,но бил „мутра”! Обиди, хвърляне на храна, бесилки, ковчези, „народен съд” и всичко това от т.н.„родолюбци”!Позор Румене,позор Радев!
27.09.2020 11:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още