Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за стрелбата по негов паметник: Ако това ви е демокрацията, ще ви гоня до дупка

Политика

Борисов за стрелбата по негов паметник: Ако това ви е демокрацията, ще ви гоня до дупка

Борисов за стрелбата по негов паметник: Ако това ви е демокрацията, ще ви гоня до дупка - Tribune.bg

Тотално обедняване, инфлацията е нараснала повече от 4 пъти за последните две години, подчерта лидерът на ГЕРБ

Ихтиман стана поредна предизборна спирка от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Срещата откри кметът на Ихтиман от ГЕРБ Калоян Георгиев, представяйки Борисов като „най-успешния премиер след 1989 г.”. Читалището, в което сме днес, е направено по време на управлението на ГЕРБ и г-н Борисов, каза кметът.

„От ПП ни оправиха така, че границите са разградени, няма сигурност, а цените продължават да растат“, заяви на свой ред водачът на листата за София-област и бивш вътрешен министър Младен Маринов. „Асен Василев е немощен в управлението, не ни послушаха за компенсации за бизнеса и виждате какво се случва с цените“, заяви още той и допълни, че ПП са в изолация, като именно това е причината да се съберат с ДБ, като все повече ще потъват.

„Това е най-лесната листа, първи Маринов, втори Маринов, трети Маринов“, пошегува се в началото Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ си припомни времето когато беше главен секретар и как е заварил отчайващо положение по отношение на сигурността в София-Област, когато обирите бяха ежедневие.

Борисов засегна кризата с нелегалните мигранти и липсата на каквато и да е организация и превенция. „Представяте ли си това да беше по наше време и да дойде Младен Маринов да ми каже, че има такива случаи. Поименно знаехме граничарите, както при нас, така и от турска страна. Заради добрите ни отношения с Ердоган нямаше никакаква нелегална миграция, а какво се случи последните две години“, допълни Борисов.

Той цитира Евростат от вчера, а именно че инфлацията в България е нараснала повече от 4 пъти за последните две години. „Тотално обедняване. Ако в банките имаше 100 милиарда сега са 60. Това ви го скроиха тези хора, подпомогнати отвън, защото България беше лидер на Балканите. Не само заради мен, а и екипът ми. Варна беше град, който всеки в Европа знаеше, всички важни срещи се правиха в България. Какво се случи с държавата, знаете ли как се извоюва да си лидер на Берлинския процес и срещата да е в София. Това е процес, при който са водещи Франция, Германия, Великобритания. Как се довеждат тези лидери да се разхождат на Моста на влюбените в София. И тези хора на мен ми дават оценка. Всяка сутрин Хаджигенов е гост в сутришнетите блокове, той няма едно спечелено дело. Дори и партия се опита да направи, неуспешно. И този го канят за анализатор, той на мен оценка ще ми дава“, каза Борисов.

„Цялата верига на доставки сега преминава през Турция и Гърция, газ, жито, всичко това щеше да се прави от София. Какво се случи, кой поиска България да удари дъното на Балканите и в Европа? Аз помня как с 30% изпреварихме икономиката на Сърбия, никога това не се беше случило”, подчерта Борисов. 

„Парите ги няма, изчезнаха, инфлацията изяди повишението на пенсиите и заплатите. Този, който направи правителство да отиде и да се хвърли от моста на Ихтиман, точно затова никой не иска. Служебното правителство дохарчва парите, но и те свършват. Взеха ви парите от джоба с високите цени на горивата. Излезе Асен Василев и заплаши младежите от ГЕРБ, тази търпеливост на ГЕРБ и мен ме нервира. В момента, в който си отидоха Василев и Петков цените на горивата тръгнаха надолу. Нали казваха, че ГЕРБ краде по 8 милиарда, къде са ви в бюджета, а той е на дефицит“, заяви Борисов и отново призова Румен Радев да нареди на финансовото министерство да извадят състоянието на държавата. По думите му тогава всички ще спрат кампанията, защото няма да има какво да обещават.

Той подчерта, че над 15 милиарда лева ги няма в бюджета и този, който дойде трябва да затегне колана до последната гайка. В противен случай ще бъдат принудени да дойдат от Международния валутен фонд и да направят, това което политиците ги е страх. „Международните пазари вече усещат, че кървим и ще ни набиват лихви, които децата ще плащат. Две години, докато мълчахме робски се случи това. Бедствието тепърва започва“, предупреди Борисов.

Лидерът на ГЕРБ цитира проучването на „Галъп“, което показва, че коалицията ПП/ДБ от шест партии показва, че са равни с ГЕРБ. „Последните резултати на ДБ бяха почти 8%, на ПП 20%, което трябваше да им донесе 28% при обединението, но те падат. Това е защото хората виждат какво се случа по магазините. Сутринта слушах един човек, който каза, че сиренето в България е по-скъпо от това в САЩ. Всичко това те го изпуснаха през високите цени на горивата и посредниците. В момента ги дават, че те падат, а ние качваме. Мисля, че ако президентът чуе молбата ни да се извадят цифрите ще се види, че увеличението на пенсиите, което обещават не е възможно да се случи. Единствената възможност е вдигане на данъците, а нашата конкуретно способност в Европа е именно плоския данък“, заяви Борисов и допълни, че едва ли ако пенсионерите са знаели, че с вдигането на пенсиите ще задължат децата и внуците си нямаше да бъдат доволни.

Лидерът на ГЕРБ призова ПП и ДБ да не предизвикват граждански сблъсъци след вчерашната проява.

Добрите сили?! Гюров и компания стрелят по паметник на Борисов в Благоевград

„Вчера ми изкарал паметник в Благоевград и ме стреляли. Това ли ви е демокрацията. Аз няма да позволя да ми стрелят по физиономията - и децата, и внуците ми да гледат. Ако това ви е демокрацията ще ви гоня до дупка, това ли ви е съдебната реформа, никога с тези, които стрелят по хората. Това, ако се случи в Европа, кметове, полиция, те провокират. Това ли ви е предизборната кампания. Вместо да говорим, как в Черно море може да се вади газ“.

В заключение Младен Маринов подчерта, че само за последните два месеца в София-област има записани 40 нови члена в ГЕРБ, което показва обновление в партията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати