Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Подкрепям отпадането на забраната за двойно гражданство за министрите

Политика

Борисов: Подкрепям отпадането на забраната за двойно гражданство за министрите

Борисов: Подкрепям отпадането на забраната за двойно гражданство за министрите - Tribune.bg
Снимка:

Трябва да продължим с предоставянето на военна помощ за Украйна, добави лидерът на ГЕРБ

„Мисля че трябва да продължим с предоставянето на военна помощ за Украйна“, каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.Той уточни, че ще дадем военно оборудване с отпаднала необходимост и с дефекти, като максимално бързо ще ги заменим с нови. Дори считам, че това е бърз процес, който може до край да обнови българската армия“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и промените в Конституцията в частта за отпадане на изискването министри и депутати да са само с българско гражданство.

Между първо и второ четене ще се съобразят малките детайли. Според мен двойното гражданство за министри трябва да отпадне, заяви Борисов. 

„Ако сте в Канада, вместо после да става проблем да ставаш тук министър, после можеш да си се прибереш, а не да се отказваш от гражданството си. Визирам успели българи, които могат да се завръщат тук. Убеден съм, че и в Турция има български граждани с двойно гражданство, които могат да стават министри. Ето ви един успешен пример като Илхан Кючук, който може да бъде успешен министър“.

Борисов заяви, че не са разпределяни регулаторите и с колегите от ПП-ДБ ще седнат да се разберат, когато се реши всичко в пакет.

„Ще се търсят най-добрите хора, които могат, виждате че те вече не са много“.

На финал лидерът на ГЕРБ специално поздрави студентите и учителите с днешния празник – 8 декември.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети