Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Трябва да сме максимално твърди и да изискаме полагащите ни се количества в срок

Политика

Борисов: Трябва да сме максимално твърди и да изискаме полагащите ни се количества в срок

Снимка:

„Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки. С колегите от Европейския съвет сме единодушни, че трябва да сме максимално твърди и да изискаме от компаниите полагащите ни се количества в срок“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в края на първия ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

„Ние, държавите членки, стриктно сме спазвали договорите, стриктно сме дали пари, за да направят съответните проучвания и да създадат ваксината“, категоричен бе Борисов и добави, че усилията за увеличаване на производствения капацитет трябва да продължат.

Министър-председателят приветства също така идеята да бъдат осигурени бързи коридори за защитените от COVID-19 граждани като в същото време се запазят личните им данни. А хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват.

Премиерът Борисов изрази позитивно мнение по отношение на създаването на европейски портал, чрез който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде възможност гражданите да се върнат по-бързо към нормалния живот и пътуванията. „Разбира се, това може да влезе в действие само, когато всички желаещи европейски граждани са получили ваксина. Така, че с обединени усилия всички държави членки в момента полагат огромни усилия да се измъкнем от пандемията“, подчерта българският министър-председател.

Премиерът Борисов добави, че общият европейски подход в битката с COVID-19 към момента дава изключително добри резултати, а ваксиниране е най-доброто, което е направил, Европейският съюз. „Не си представям, ако всяка държава членка трябваше самостоятелно да договаря и доставя ваксини, как щяхме да се справим, особено в конкуренцията на държави като САЩ, Бразилия, Израел, Великобритания“, добави Борисов. Министър-председателят изтъкна, че трябва да има солидарност и да бъдат подпомогнати и други страни като тези от Балканите и от Африка, но по най-бързия начин първо трябва да се ваксинира европейското население.

Премиерът Борисов изтъкна, че на фона на локдауна и ограниченията в другите държави, там броят на заразените продължава да бъде висок. Докато в България мерките са либерални и същевременно ефективни.

„С дисциплина, дистанция, толерантност ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме мерки вследствие на това, че нашите показатели са доста по-добри от всички държави, които са с пълен локдаун“, отбеляза премиерът Борисов и добави: „Вярвам в интелигентността на българина, в неговата възможност сам да преценява, оставяме свободата на решение на всеки един човек“.  


Коментари (7)

ОСТАВКА! Хаосът, който комунистът Борисов успя да сътвори с ваксинирането, е поредната негова срамна страница продиктувана от некадърността му и корумпираната му природа.
Зелените му коридори светнаха в червено.
Заболеваемосттта скочи до 14%, но ще отваря заведенията.
В никоя от големите софийски болници няма свободни легла в ковид отделенията.
Една от най-рисковите групи, тази на възрастните и хронично болните, за които първи се погрижиха в цивилизованите държави, тук е тотално изоставена.
26.02.2021 06:33 / Отговор
Отговор А бе ти тъп ли си , или просто си врякаш "оставка " всеки път като се подмокриш? Не разбра ли че фирмите не изпълняват договорите си, или и те също са "управлявани" от Борисов? Двайсет хиляди на ден показва, че организацията е добра, а ваксините са малко! Колкото повече наближават избори, това "психодесните" съвсем откачихте!
26.02.2021 09:18
ОСТАВКА! ГЕРБерски троле, наистина ли си толкова тъп, или ти плащат да бъдеш? За жълти стотинки ли си плюеш на достойнството е морала, комунист продажен?
26.02.2021 10:04
. . . Най-обичам ,гнусни тролове да ме наричат ..."трол"! Психо-десните "комунисти", да ме наричат "комунист"! Личи си школовката в инструкциите за трол...повтаряш като папагал това което са написали по-твой адрес! И откога обърнахте резбите, и от комунисти , станахте..."десни"?
26.02.2021 10:10
ОСТАВКА! Чети бе, герберски трол - „Гардиън”:" Четири от всеки пет доставени в ЕС ваксини на AstraZeneca не са използвани". На Запад тая ваксина вече залежава, а у нас комунистите във властта я доведоха до дефицит.
26.02.2021 10:29
ОСТАВКА! Не ми губи времето, отдавна си доказал, че си герберско платено тролче, което не чете какво се пише, пренебрегва всички факти срещу корумпираната му герберска шайка и плюе наред, за да замаже скандалите им. Чао!
26.02.2021 10:30
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още