Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Трябва силна държава, по-опасно време в последните 50 години не е имало

Политика

Борисов: Трябва силна държава, по-опасно време в последните 50 години не е имало

Борисов: Трябва силна държава, по-опасно време в последните 50 години не е имало - Tribune.bg
Снимка:

„Не пускат пътища, за да не кажат, че ние сме ги направили. 20 некъпални затварят кръстовища, а вие нищо – мълчите. Един милиард оставих за „Хемус“ в сметка, а Василев я похарчи. Шишков каза, че е идиотия да спреш „Хемус“, това посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна.  

Той показа как са се повишили цените на дизела и бензина, както и на метана и показа, как цените са спаднали когато управлението на ПП са си отишли.

Борисов обяви, че всеки, който пазарува се е сблъскал с цените в магазините и високата инфлация, като по думите му тя е далеч по-висока от тази, която дава НСИ.

Бившият премиер коментира и заемите, които държавата тегли, като посочи, че с вдигането на пенсиите се прави нов грабеж от джоба, защото заемите са с много високи лихви:

„По време на моите правителства харчехме колкото изкарваме. Имахме 12 млрд. фиск. Не е майсторлък да вдигаш пенсиите, а кой ще ги плаща“, посочи още той.

„България в момента е като някой изпаднал, който никой съсед не иска да му даде пари. По време на моите правителства бюджетът винаги е бил на излишък“, категорично заяви той.

Лидерът на ГЕРБ коментира още, че горчивата истина е, че страната ни за 8 месеца е върната с 10 години назад и прогнозира тежка зима.  

„Тежка зима - няма дърва, пелети, но парите са в офшорките. Трябва да съберем парите, които са изнесени навън“, посочи той.  

„По-трудно и по-опасно време в последните 50 години не е имало. Трябва да имаме много силна държава. Не сме се заобичали с Радев, но и той, и аз, сме избрани от народа, затова зачитаме вашето мнение. Служебните министри на Радев завариха пълен хаос и бардак, но когато ние ви предупреждавахме не вярвахте“, заяви Борисов.

„С тази частична мобилизация, говори се за ядрен шантаж. Запорожие е много близо. Какво ще се случи, ако някой направи саботаж? Какво ще случи със земеделието и тузима? Всеки ден го говорят това. Затова вчера Гари Каспаров, който дойде само в централата на ГЕРБ на крака, призова всички да гласуват за ГЕРБ. Частичната мобилизация ме плаши много. Имаме ясна позиция – трябва да се спре войната. Трябва да помагаме на Украйна, за да спре този конфликт“, коментира още той.

„Силни можем да бъдем с огромен труд, трябват ни партньори от Брюксел и Вашингтон. Сега няма средства от фондове, а по времето на ГЕРБ работеха всички програми“, припомни той.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че преди да е видял завършена АМ „Хемус“ няма да се пенсионира.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети