Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов участва в консултативното заседание на Европейския съвет за COVID-19

Политика

Борисов участва в консултативното заседание на Европейския съвет за COVID-19

Борисов участва в консултативното заседание на Европейския съвет за COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов в консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19. То е продължение на предишното заседание на лидерите, което се проведе на 10 март, съобщават от правителствената пресслужба. Чрез видеоконферентна връзка държавните и правителствени ръководители ще обменят актуална информация. 

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят и предложението на ЕК за ограничаване на пътуванията от трети страни. Целта на мярката е да се ограничи до абсолютния минимум влизането на граждани на трети страни в ЕС, като мярката следва да се приложи от всички държави членки на ЕС.

По време на заседанието ще бъдат обсъдени и рестрикциите върху износа на медицинско оборудване, особено що се отнася до ограничения върху износа за други ДЧ. Европейските лидери ще обсъдят и отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

Очакват се да се засегнат и въпросите на икономическото въздействие, както и въпросът за граждани на ЕС, които са блокирани в трети страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати