Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Умоляваме за спазване на „трите Д“ – дистанция, дезинфекция, дисциплина

Политика

Борисов: Умоляваме за спазване на „трите Д“ – дистанция, дезинфекция, дисциплина

Борисов: Умоляваме за спазване на трите Д – дистанция, дезинфекция, дисциплина - Tribune.bg
Снимка:

Многократно умоляваме за спазване на „трите Д – дистанция, дезинфекция, дисциплина“. Не сме ви подвеждали, че епидемията е свършила. Не трябва да се паникьосваме, имаме цялата нужна подготовка. Не по-строги мерки, а по-дисциплинирани мерки“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг за участието му в заседанието на Европейския съвет, което се провежда чрез видеоконферентна връзка в момента.

Думите „задължавам“ и „забранявам“ носят обратен психологически ефект. Има свободолюбиви хора – като чуят, че е забранено да пипат шалтера и го правят. Затова препоръчваме на хората да носят маски, а не ги задължаваме“, каза Борисов.

Считам, че ако сега започнем да затягаме мерки, това ще предизвика паника и ще навреди на стопанския живот. Всички специалисти казват, че вирусът е омаломощен, лятото по-леко изглежда ще се кара, отколкото октомври-ноември. Считам, че към днешна дата мерките ни дават резултат“, подчерта премиерът.

По няколко седмици стоят вкъщи със симптоми и не се лекуват. Имаме още капацитет в болниците. Коронавирусът продължава да тормози Европа. Имахме заседание с щаба. Водил съм се от това, че сме подготвени и вирусът е по-слаб. Ваксина и лекарство официално няма“, припомни Борисов.

От щаба увериха, че страната ни разполага с всички медикаменти, които се считат, че помагат в някаква степен при COVID-19.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети