Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията

Политика

Борисов: Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията

Борисов: Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се бързо възстановяване без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от добрата оценка на международната рейтингова агенция "Standard & Poor's" с пост в социалната мрежа. Знаете агенцията потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива.

„Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт“, подчерта министър-председателят. „Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП.  От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година. Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II. Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години. Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати. Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят“, пише Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

БРАВО! Благодарим! На изборите ще отговорим подобаващо!
28.11.2020 16:07 / Отговор
То няма икономика а този се хвали. Хората са безработни, мизерстват, болни са. Цари хаос и безхаберие. Вън мутри от властта!
28.11.2020 17:03
БОЙКО Е СКРОМЕН....... ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ ПОДДЪРЖА ИКОНОМИКАТА И ФИНАНСИТЕ............... НЕ ВЪПРЕКИ ПАНДЕМИЯТА.........
А ВЪПРЕКИ НЕВЕРОЯТНАТА ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ НА РЕЗИДЕНТСКИ ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ, РЪКОВОДЕН ОТ ПРЕДАТЕЛ N:1 ЛУМПЕН РАДЕВ............
28.11.2020 17:52

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети