Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Уязвими сме заради конфликта между Русия и Украйна, да освободят моряците

Политика

Борисов: Уязвими сме заради конфликта между Русия и Украйна, да освободят моряците

Борисов: Уязвими сме заради конфликта между Русия и Украйна, да освободят моряците - Tribune.bg
Снимка:

Искам за нашата авиация да има най-добрия самолет, ситуацията в района се усложнява

„България е изключително уязвима заради конфликта между Русия и Украйна. Искрено се надявам руските власти да погледнат с добро око и украинските моряци да бъдат пуснати. България е уязвима, не само заради транзита на газ, но просто заради близостта и акваторията на Черно море“. Това заяви от Брюксел министър-председателят Бойко Борисов.

Преди редовното заседание на Европейския съвет той беше категоричен, че освобождаването на моряците много би допринесло за разрешаване на кризата между двете страни.

„Независимо от вътрешнополитическите си проблеми, които искат да решават тези държави, да седнат и да затворят този конфликт“, заяви премиерът.

 Той припомни, че снощи всички лидери единодушни са гласували за удължаването на санкциите срещу Русия, но посочи, че е категоричен за спазването на Минските споразумения.

Относно досието по миграцията, министър-председателят Борисов заяви, че България е против разделянето на Пакета, защото това би могло да постави под риск сигурността.

„Ние сме държава на първа линия, справяме се прекрасно, всичко го отчитат, а всяко едно решение и разделяне на пакета ни поставя под риск. Защото ако се разделят, може да се окаже, че ние не само ги спираме, но след това трябва да се грижим и за тях, и след като мине определен период от време, те започват да се движат свободно. Затова съм толкова твърд да не се разделя Пакетът“, добави още Бойко Борисов.

Премиерът увери, че ще настоява за най-добрите бойни самолети за българската армия с оглед на кризите в региона.

„Надявам се да дадат по-добри условия, защото това, което съм разговарял с пилотите - нов F16 е значително по-добър самолет от всички останали, които се предлагат. Има комисии, които разглеждат тези оферти. По никакъв начин не се меся - дебело подчертавам, освен че искам за нашата авиация да има най-добрия самолет, защото ситуацията в района се усложнява. Трябва ни боен самолет, който може да навлиза във военни действия и да надделява. В момента имаме само транспортни. В последните 10-15 години в други правителства са купувани само транспортни Кугари, Спартани, Пантери - без въоръжение“, обясни министър-председателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

К.Анкова Прав е Борисов не са виновни моряците да ги освободят
14.12.2018 13:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп