Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: В изказванията на ПП-ДБ виждам откровени неистини. Опити да си ребрандират имиджа

Политика

Борисов: В изказванията на ПП-ДБ виждам откровени неистини. Опити да си ребрандират имиджа

Борисов: В изказванията на ПП-ДБ виждам откровени неистини. Опити да си ребрандират имиджа - Tribune.bg
Снимка:

„Промяната“ си шушукат с БСП, коментира лидерът на ГЕРБ

"Всеки ден разбирам от тях (ПП-ДБ), че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите, а в същото време те не излизат от студиата от интервюта. В изказванията им виждам откровени неистини. Опити да си създават ребрандиране на имиджа, който имаха, като някакви антикорупционери". Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В спортното министерство десетки милиони рушвети, а колегата Денков казва сглобката дори малко ни стеснява възможността, заяви Борисов. Затова език мой - враг мой. Той отбеляза, че вчера пред Дейвид Камерън Мария Габриел е "оправила нещата" с отговора на въпроса за Северна Македония.  

"Когато те попитат за Северна Македония и ти се объркаш като пиленце в калчище и трябва външният министър да ти оправя нещата, защото какъв по-естествен въпрос, когато са двама външни министри и премиер – за РСМ, за Албания и ти да отговориш така, както всеки може, който е работил по темата”,

"Всички ресурсни министерства са ваши, само външно е наше", добави Борисов. Той посочи, че няма да позволи на ПП да пристояват общи решения. "Да приказваш, че ти си единствен. Ние изпратихме решенията за КПКОНПИ, Мария Габриел. От трибунка вчера разбирам, че ще обвързват КПКОНПИ със строежи и те после го оттеглиха", каза още той.

"Вътрешният министър е министър на България, не на ГЕРБ. Чий е на електронното управление или чий е на спорта, където ги хванаха с маса пари", попита Борисов. Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него за министър, преговаря г-н Петков, подчерта депутатът.

Ние, за разлика от Денков не считаме, че министрите са партийни, че квоти и каквото и да било трябва да изпълняват на някоя партия повелите. Те са някакви, докато парламентът не ги излъчи, тогава стават министри на цяла България, добави Бойко Борисов. 

Той посочи, че е имало немалко скандали около техните партньори. "Факт е, че през тези близо две години милиарди отидоха за Путин от "Лукойл". Вие (журналистите) обслужвахте апокалиптични сценарии. Оказа се, че нито цените се вдигнаха, рафинерията може да работи със 100% неруски петрол", коментира Борисов.

Той подчерта, че за 3 години няма едно нещо построено по повод на изтегления закон за ЗУТ. 

"Министрите на акад. Денков са вече 10 дни в Америка. Представяте ли си какви командировки? Кой му пречи? С кое му пречим? В дипломацията опита има много голямо значение. Дори да си на даден пост, ако някой си мисли, че сядаш на телефона и започваш да си звъниш на когото си поискаш, не работи така системата. Заявява се разговор, дават се теми и тогава се осъществява разговора. На всички държави дойдоха външните министри, за да обсъдят важните теми и обратно. Трябва да ги убедиш, че темите са важни", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Той се ядоса, че вчера една от най-малките групи, БСП искала изслушване от най-голямата ГЕРБ, визирайки Корнелия Нинова която поиска отчет от Борисов за дейността на ръководената от него външна комисия. И попита защо тя не е поискала изслушване на Кирил Петков, който ръководи конкретно комисията за Шенген и Еврозоната.

"Много сте си близки с БСП. С "Възраждане" никога няма да направим съвместно управление както вие във Варна", атакува Борисов партньорите си, обръщайки се към пиара на ПП Найо Тицин, който слушаше отстрани.


 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети