Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: В пълния си обем грижата за българските граждани сме я изпълнили

Политика

Борисов: В пълния си обем грижата за българските граждани сме я изпълнили

Борисов: В пълния си обем грижата за българските граждани сме я изпълнили - Tribune.bg
Снимка:

Ангелов: Противозаконно и опасно е решението за доставка на руската ваксина

„Докато ЕМА одобри руската ваксина, ние ще спазваме и българските и европейски норми и правила“, каза премиерът в оставка Бойко Борисов. Той подчерта, че „грижата за хората е в пълния си обем“.

„В съседни държави не може да се ходи от град в град. В Турция до 21-и нямаш право да излизаш от вкъщи. Един ден българите ще оценят как сме се справили с пандемията, и с миграционната криза“, заяви още Борисов.

Той подчерта, че “мнозинството в парламента може да си направи правителство още днес или за 5 дни и тогава да подадат оставка, ще се извъртим в процедура за служебно правителство и тогава, ако искат от луната ваксини да докарат“.  

Според здравният министър в оставка Костадин Ангелов „решението за доставка на руската ваксина е противозаконно и опасно, защото има противоречие със Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина“. Този препарират се ползва за профилактика, подчерта той и допълни:

„За да бъде доставена в страната, както искат от БСП – тя трябва да премине през централизирана процедура на европейско ниво, както изисква Регламент от 2004 година. За мен това е абсолютно невъзможно и най-вече поставя в опасност живота и здравето на българските граждани, защото не е завършена оценката на нейната безопасност и ефикасност на европейско ниво. Това решение противоречи на българското право и на правото на ЕС“, подчерта той.

Той подчерта, че в понеделник ще пристигнат над 200 хиляди ваксини на Пфайзер. До края на юни, ако продължим с този темп и зелените коридори може да стигнем колективен имунитет, каза още той. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп