Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов в Пловдивската семинария: За нас образованието е основен приоритет, включително духовното

Политика

Борисов в Пловдивската семинария: За нас образованието е основен приоритет, включително духовното

Борисов в Пловдивската семинария: За нас образованието е основен приоритет, включително духовното - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът инспектира ремонта на семинарията, за който правителството отпусна 600 хил. лв.

Министър-председателят Бойко Борисов посети Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“, чиято сграда се ремонтира основно благодарение на отпуснатите от правителството 600 000 лева.  Радвам се, че се строи здраво, заяви премиерът Борисов и акцентира върху значителните средства, предназначени за образователна инфраструктура. „За нас образованието е основен приоритет, включително духовното“, добави още министър-председателят Борисов.

Към настоящия момент голяма част от ремонтните дейности в Семинарията са реализирани. Сменени са старите покриви, които са били в много тежко състояние. Сменена е и отоплителната система, а подовите настилки в сградата са подменени. Учебните помещения са в процес на подготовка за започването на нормален учебен процес.

Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“ се помещава в представителна сграда с богата история и специфична атмосфера. Разположена е в централната част на град Пловдив и е една от неговите забележителности.

„Благодарим Ви за християнското и родолюбиво отношение, което сте доказал с действията си. Тук се обучават стотици ученици, които  са бъдещите пастири, учители и възрожденци на България”, обърна се към премиера митрополит Николай. Пловдивският владика подари икона на Св. Св. Кирил и Методий на Борисов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати