Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов в Разград: Три пъти съм се нагърбвал и съм вадил България от кризата

Политика

Борисов в Разград: Три пъти съм се нагърбвал и съм вадил България от кризата

Борисов в Разград: Три пъти съм се нагърбвал и съм вадил България от кризата - Tribune.bg

„На тези избори трябва да подкрепите ГЕРБ не за друго, а защото сме загубили главния смисъл на държавата – институциите. Ние нямаме един авторитет в държавата, не вярваме на институциите. Това е разпад”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред стотици симпатизанти в Разград.

„От първия ден им казваме, че крадат по един лев от джоба на хората и животът го доказа. Инфлацията скочи двойно. Те умишлено създадоха тази инфлация. При нас беше нула“, подчерта той.

„Сега, уж са вдигнали пенсиите, а те не ви стигат. От какво поскъпнаха дървата? Гората стана по-скъпа ли? Напротив – изнасяме, но сложиха надценка. Дупката в бюдежбата става огромна. Кое наложи в България да стане толкова скъпо? Всичко произвеждаме. Виновно е лошото управление“.

„Вие трябва да ме убеждавахте да правя правителство. Те имат 2000 души в центъра на София, блокират всяко действия, защото обслужват други интереси. Всичко заобикаля България“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Никаква война не ни е виновна. Три пъти съм се нагърбвал и съм вадил България от кризата. Дупката е вече към 10 млрд. лева. Ще понесем тези пасиви. Истински се надявам да върнем България отново в пътя“, отбеляза той.

Борисов подчерта значимостта на страната ни на Балканите и изтъкна работата в областта на етническа толерантност.

„Доказахме етническата толерантност в смесените райони. Истински ме заболя, че не е изографисана църквата. Когато си тръгвахме, оставихме пари да се оправи джамията. Нито подът е пипан, не е мръднало. Щяхме да сме завършили вече“, каза Борисов.

„Винаги съм помагал на кметовете, независимо от партийната им принадлежност,  подчерта Борисов. Затова и сега червеният Денчо Бояджиев му казал: направете правителство. Дори посочил, че в Разград заедно управляват 4 партии - ГЕРБ, ДПС, БСП и ДБ.

„А ние слушаме заплахи: „ако не сме ние - отиваме на нови избори". Рано или късно някой трябва да управлява и да понесе тия пасиви. Желая истински да върнем България отново, но то трудно се връща”, изтъкна Борисов.

„Представете си едно правитество как ще се справи, ако не се обедним като народ нищо добро не ни чака. Ако сме първи няма да шикалкавим – ще направим правителство, но ако не – ще кажа, който иска да управлява.  Това е дезертьорство. Всеки път по 100 милиона за избори. Над 1 милирад сме дали досега  да си чешем егото различните партии”, подчерта лидерът на ГЕРБ. 

„Само за 6 месеца ПП падна чудовищно. Сигурно откачат като гледат че сме равни, а те са събрани заедно .

Инфлация, цени, мерки – само здрава власт ще се справи. 

Те сега говорят за еврозона, но това означава  контрол. Най-лесно е да се блокира еврозоната като вдигнеш инфлацията. И при този мигрантски натиск, същото може да се каже за Шенген.  Съединениетпо прави силата не го приложим като народ, силата е всички етноси да работим заедно”. 

Борисов заяви, че толкова пълна зала е виждал само, когато Симеон II го бил сложил водач в Благоевград и Пловдив.

„Царят беше рядък подарък за България. Него царедворците му го провалиха. България щеше да е напред, ако тези покрай Иван Костов не го бяха провалили. Ако НДСВ бяха направили коалиция със СДС, знаете ли къде щяхме да бъдем сега? Царедворците му сложиха прът. Ние сами се борим срещу 7- 8 партии. ПП е по-слаба от нас, но не знам какво ще правят ако загубят, а и да спечелят са в изолация. Вместо да казват да видим как да се решат проблемите, те ще бъдат в изолация като нас. Трябва да има стабилни лидери, които да мислят за успеха на държавата“, припомни лидерът на ГЕРБ.

.„Победата ни е нужна, не на нас като коалиция, а на хората в България. Нужна е, защото ще се даде възможност да направим собствено правителство, без огъване на ръце.

През последните 2 години, хората, които вярват в нашия отбор и в Борисов, ще давахте сила. През този месец на кампания твърде мнго неща ще се кажат и ще се чуят. Ясно е, че тези, които се управляваха в репресии не могат да постигат нищо”, заяви от своя страна Десислава Атанасова, която е водач на листата в Разград. 

„2 години липса на управленски решения. 2 години липса на политическа отговорност. 5 поредни избора. Избори, които струват много на държавата. Както ощетяваха с бензина, с газа и тока.

Днес стана ясно, не от нас, а от БНБ – растежът на БВП ще се забавя и ще премине в спад. Ако България няма правителство с ясна политическа отговорнсот от хора, които могат, не аматьорите и мажоретките, а от хора професионалисти, преодолявали кризи и които милеят за България. Това сме ние – имаме ясна програма и в продължение на 2 години изобличавахме всяка лъжа. Всеки ден лъжеха, че ще осигурят хляб на всяка трапеза, за евтините дървата за всеки дом. Очакваме да ни дадете сила и кураж и да застанете зад нашия отбор” , заключи Атанасова. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати