Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов в Рилския манастир: Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме

Политика

Борисов в Рилския манастир: Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме

Борисов в Рилския манастир: Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме - Tribune.bg
Снимка:

„Победихме в 24 района и си мълчим, трябва повече скромност и толерантност“, изтъкна премиерът

След като кабинетът отпусна вчера 240 000 лева на Рилския манастир, днес премиерът посети Светата обител. 

Решението на кабинета беше в резултат на молба от игумена на Рилския манастир Адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на манастира за първото тримесечие на настоящата година.

Борисов поясни, че помощта е реабилитация заради затворения от месеци път към Рилския манастир поради ремонта му. Обективна причина за по-бавния ремонт са трудните природни условия и резките смени на времето. „Дават го уж да се оправя, но то така рязко ще се оправи, че пак ще срути маса скали. Това е“.

Борисов подчерта, че правителството е отпуснало три милиона лева и на БТА, за да може всички медии да ползват безплатно информацията от най-старата държавна информационна агенция. Сред придружаващите премиера е директорът на БТА Кирил Вълчев.

Премиерът подчерта, че са стотици манастирите и църквите, които са били възстановени или ремонтирани от ГЕРБ. 

„Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме. Подпомогнали сме възстановяването и изграждането на много храмове в цялата страна и ще продължим да го правим“.

В рамките на мандата правителството отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лева.

В този контекст Адрианополският епископ Евлогий изказа огромна благодарност към министър-председателя и правителството за финансовата подкрепа и припомни, че преди 1989 г. с десетилетия държавата е била в дълг към църквата. „Сега всичко, което правите за обновлението на храмовете, е добре за целия народ и то ще остане“, категоричен бе епископ Евлогий.

Премиерът пък благодари, че от 31 партията печели в 24 избирателни района, ДПС в 3, а Слави Трифонов в един- считате ли, че сме победени?“, попита Борисов. „Трябва и те като нас да проявяват скромност и толерантност. С 1 или 2 района да имаш претенциите, че си взел 31, а ние с 24 си мълчим“, заяви пред владиката Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети