Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов видя проблеми в идеята за безпартиен премиер: Кой ще го предложи?

Политика

Борисов видя проблеми в идеята за безпартиен премиер: Кой ще го предложи?

Борисов видя проблеми в идеята за безпартиен премиер: Кой ще го предложи? - Tribune.bg
Снимка:

Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек за премиер, коментира той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя редица затруднения в намирането на надпартиен и неутрален премиер след изборите, каквато идея обяви вчера пред бТВ Асен Василев от ПП-ДБ.

„Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента“, заяви Борисов.

„Кой ще предложи неутрален човек, и в момента, в който бъде предложен, той няма ли да е партиен“, попита Борисов. Какво би се случило, ако този неутрален човек се заиграе с някоя партия, посочи още той.

„Пробвахме с проф. Габровски, направихме нещо подобно и с Мария Габриел, която се върна от Брюксел в България“, добави той. 

Във връзка с евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи, че концепцията му е страната да се върне към изборните правила от 2009 г. - със смесена система от мажоритарен и пропорционален вот. ГЕРБ обаче няма да внасят сега такива поправки.

„Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори анализаторите казват, че нищо различно не се предлага, макар че 39 партии и коалиции мисля, че са достатъчно всеки българин да намери за кого да гласува“.

Той отказа да коментира процесите в ДПС.

„Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали, извинете? Всеки ден ли ще се занимаваме с ДПС? От 240 депутати, те ще имат 20-30. Останалите са важни", заяви Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети