Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Винаги сме били на страната на протестиращите, мъчно ми е за полицаите и битите

Политика

Борисов: Винаги сме били на страната на протестиращите, мъчно ми е за полицаите и битите

Борисов: Винаги сме били на страната на протестиращите, мъчно ми е за полицаите и битите - Tribune.bg
Снимка:

Протестирайте, чуваме ви, предлагаме социално подпомагане във всяка една сфера, заяви премиерът

Винаги сме били на страната на протестиращите, подкрепяли сме ги, срещали сме се и сме решавали проблемите.  

„Мъчно ми е за полицаите и за невинно битите хора. Виждате, взривяват се бомби сред хората. Целта е да се окървавят протестите.  Знаете, че аз видя ли кръв и тръгвам и те това използват. Затова и бяха тези пликчета с червена боя“, заяви Борисов по повод ескалацията на напрежението.

Той посочи, че чува хората, които са на площада със социални искания.

„Тревогата ми е точно за тези хора. Защото желанието им за оставка на това правителство, няма да им подобри състоянието“, посочи премиерът.

Припомни подготвените компромати срещу него и припомни, че „вчера е станало ясно кой ги е поръчал“.

Той предупреди, че пандемията не е приключила, а последствията от нея ще са огромни.

„Разделението на нацията в момента е толкова силно, че не знам как ще преодолеем следващите месеци. България е единствената държава, която смята, че няма коронавирус.  В България вече никой не вярва, нито мисли, нито пък изпълнява мерките. Разтревожен съм, от това, което докторите казват, че на есен това ще ни изиграе лоша шега“, заяви Борисов.  

„Икономическата криза идва с пълна сила в цял свят. Към този момент не сме спрели увеличението на приходите, не сме спрели и проектите. Влизайки в подобна ситуация, трябва да сме консолидирани. Имам няколко идеи в тази посока. Това, което ме спира е Европейският съвет в петък и събота, когато трябва да се защитят парите за България“, заяви още Борисов.

Той съобщи, че ще се срещне с коалиционните партньори и с опозиционни партии, за да обсъдят ситуацията.

„Никой не може да се справи сам. Прекрасно знам какво могат организаторите на протеста - Румен Петков, Мая Манолова и всички, които са там“, посочи премиерът и подчерта, че емоциите никога не са добър съветник и че единственият суверен е народът.   

„При цялото ми уважение към Христо Иванов и сие, които се опитват да ми припишат участие в съдебната власт – никога не съм се виждал и не познавам никого от ВСС, за да предопределям дадено нещо, а и те никога не са говорили с мен. Да оставим съдебната власт, съдии и прокурори, да работят така, както считат за правилно“, коментира още Борисов.

„Няма да коментирам вчерашните записи, то е ясно, че проблемът сме аз и Горанов. Защо? Защото влязохме в Банковия съюз и вече не могат да се взимат такива кредити, щото всичко се наблюдава от ЕС“, заяви той.

Борисов се обърна към политическите противници и подчерта, че те трябва ясно да отговорят на избирателите си с кого биха управлявали.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Александър Апостолов Имам бизнес и никога не съм работил повече от последните години, но и никога за толко малко пари. Не че няма, просто такси, данъци, държавен рекет и глупави наредби. Не съм за никой- просто факти! Изстискване до дупка на бизнеса.
15.07.2020 13:08 / Отговор
Преврат на БКП ДС Комунистите и кагебистите-десари,чиято идеология и итория са обявени за престъпни със закон на НС се опитват да свалят правителството и да илезем от ЕС и НАТО ,но първо да го свалят с метеж,с няколко хиляди заблудени или патени или обвързани.това е най-видно и е ясно!
15.07.2020 13:34 / Отговор
Глупости Борисов си е комунист, след това мафиот, първата Бойкова съпруга се жени за Андрей Пръмов, а Цветелина Бориславова е първа съпруга на Пръмова, т.е. сменят си жените, но капиталите са у тях. Издигнат е от Бригадир Аспарухов - ДС и така влезе във властта, един прост, но хитър манипулатор, и вече над 10 години грабят, рекетират, трупат пачки, а пък ние капачки за болни деца.
15.07.2020 13:45

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети