Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Войната в Украйна няма да приключи бързо, Радев и Янев я заметат под килима( ВИДЕО)

Политика

Борисов: Войната в Украйна няма да приключи бързо, Радев и Янев я заметат под килима( ВИДЕО)

Борисов: Войната в Украйна няма да приключи бързо, Радев и Янев я заметат под килима( ВИДЕО) - Tribune.bg

Нека управляват, но не са безалтернативни, заяви по адрес на кабинета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с младежките структури на партията в Хисаря. Той коментира войната в Украйна като заяви, че в момента това е темата

„Нищо не оправдава човешки жертви. Точка. Война в 21 век с ракети, танкове. Радев като военен я приключи като каза, че Русия ще победи до ден, два, три. Аз не мисля, че ще стане така. Твърдя, че няма да свърши, а ще продължи дълго. Ще е много по-кръвопролитна и с много жертви. Войната ще стане гражданска. Колкото ѝ да се иска на Радев и Янев да я заметат под килима няма да стане, а световната общност реагира по-слабо отколкото ми се искаше“, каза бившият премиер като допълни, че се съмнява да се намери решение.

Борисов посочи, че у нас има много проруски хора. „Знам, че и на тях не им е приятно като гледат какво става. Гледах президентът Путин - излъчваше бруталност и свирепост. Какво ще се случи нататък, ще видим“, каза той. По думите му доставките на стомана и желязо са приключили. „Само газ имаме, но да видим докога", отбеляза Борисов.

„Неадекватна политика и лисва на лидерство у нас, осъждам изцяло политиката на Путин, но не може да наречеш Русия бензиностанция с ракети“, коментира вчерашните думи на Петков бившият премиер.

„Дали си руснак или украинец, все майка те е раждала. И сме православна християни, няма религиозна причина“, посочи той.

Борисов се възмути от поведението на Кирил Петков: „Всеки ден казва - ще правим анализи, 1 година ГЕРБ не управлява, не анализирахте ли вече. Когато беше ковид кризата ние инвестирахме стотици милиони. В бюджета няма нищо за военните. Вчера по предложение на партията, и го подкрепиха ДБ и ДПС, да не даваме пари за ВПК на Русия, но ПП го отхвърли. Нали щяхме да сме в един глас с Европа?“, попита лидерът на партията. По думите му Стефан Янев по БНТ е казал, че ако някой му иска оставката, ще развали коалицията – „Той го заплаши в ефир да си затваря устата“.

„Разлом на това правителство във всички посоки. Какво ги държи заедно? Далаверата. Планът за възстановяване и устойчивост пет пъти го гледахме, месеци наред. Сега няма обсъждане, няма нищо. Излизат и с един бодряшки дух, говорят, че са го пратили. Дадоха им още един месец отсрочка - за да има пари за общините, за чистотата на въздуха, за фирмите, за бизнеса. Ако нямаш свой човек в правителството да ти превърти газа, да вземеш няколко милиона за секунди - си обречен, заяви лидерът на ГЕРБ.“

„Ако не гледах Си Ен Ен и Евронюз щях да мисля, че войната е като че две компании са се сбили. Радев беше по адекватен, защото щеше да ходи в Полша. Но неговият човек Янев? Загиналите в Украйна за ден са колкото починалите от Covid-19 в България за ден. Сценарият е тежка дестабилизация в района. Санкциите ще ударят много индустрии. След косовската криза, гръцката, мигрантска, сега украинската криза. Тежко време за управление. Да не се плашат на Радев и Янев, може да се преформатира. Има системни партии, отговорни партии, които в един момент ще се намесят, за да сложат всичко на мястото. Не са безалтернативни“, каза Борисов.  

Според него войната в Украйна сега идвала по поръчка на българските управляващи, за да се оправдават с нея. „Цените на тока ги изпуснаха още през юли. Ние никога нямаше да допуснем това. Моята дума се чуваше и на Балканите, и в Европа. Българите имаха овчарско куче, което ги пазеше. Сега няма лидер", визира себе си той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети