Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Връщаме над 201 милиона лева на клиентите на топлофикации

Политика

Борисов: Връщаме над 201 милиона лева на клиентите на топлофикации

Борисов: Връщаме над 201 милиона лева на клиентите на топлофикации - Tribune.bg
Снимка:

Очаквам утре да има хубава карикатура, заяви премиерът

Връщаме над 201 милиона лева на клиентите на топлофикации, обяви премиерът бойко Борисов по време на извънредното заседание на кабинета. По думите му от тях 59 милиона отиват за „Топлофикация-София", за газоразпределителните дружества - 22 милиона, за химическата промишленост - 52 милиона и за стъкларската – 16 милиона.

„Очаквам утре да има хубава карикатура, защото стотиците милиони се връщат при българските граждани. Проведохме трудни, успешни преговори. Няма повече кранчета, кранове и посредници по тръбите за газ на България", изтъкна Борисов.

Той уточни, че цената на природния газ в момента е двойно по-ниска за страната.

„Да знаете защо е тази ярост – защото няма посредници, не изтича газчицата, а цената е двойно по-ниска. От 90-та година досега милиарди са изтекли от олигарсите…Един по един парите ще отидат при хората и при народа. Българите ще се возят на чисти и удобни влакове“, допълни министър-председателят.

Борисов посочи, че мярката 60/40 се удължава до септември, а правителството има готовност да я удължи и до края на годината.

„Който е в затруднение, ще може да се рестартира с наша помощ“, подчерта Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Руснаците се договориха с България чрез двата президенти и смъкнаха цената със задна дата. Трябваше отдавна да се изчислят разликите, но нашите органи ви главе с мутрата изчакваха. Не се знае колко ще върнат топлофикациите, тъй като миналата година през лятото за 4 куб. топла вода платих 71 лева. Просто са обирджии от висока класа.
08.06.2020 14:07 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети