Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Истински ме притеснява тишината около машините, някаква уйдурма готвят

Политика

Борисов: Истински ме притеснява тишината около машините, някаква уйдурма готвят

Борисов: Истински ме притеснява тишината около машините, някаква уйдурма готвят - Tribune.bg

Лидерът на ГЕРБ обърна внимание на думите на финансовия министър Людмила Петкова за 15-16 млрд. дупка в бюджета.

„При положение, че данъчните и митниците са събрали с 5 млрд. повече, работят на макс, не може да упрекваме служебното правителство. Разходи, разходи, малко приходи. Всичко, за което говорим е свързано със средства. Трябват мерки“, каза още Борисов на среща с избирателите в София във връзка с приоритетите на партията.

Той съжали, че не се говори за програми и мерки по време на кампанията. „Или се повишават данъци, ДДС или корпоративен. 1% ДДС се равнява на около 5% корпоративен, приблизително. 1% на този бюджет е около милиард годишно. Няма партия, която да повдигне тази тема преди изборите - никой не е управлявал и носил отговорност за финансова дисциплина. Този разговор ще дойде след 20 дни. Ние сме казали, че данъци не позволяваме да се пипат! Тази тема предопределя всички останали заради еврозоната. Ние се отдаличихме от нея. Денят, в който ни приеха в чакалнята започнаха протестите на олигарсите. Всички си мислят, че от 27 октомври ще има ново начало, но аз трудно си го представям с тези дефицити“, отсече лидерът на ГЕРБ.

По думите му няма състезание за идеи. Той обясни, че по темата Джейхан Ибрямов си има съдебна система.

Лидерът на партията заяви, че са направили „голяма глупост с Конституцията, но сега я отчита. И се обръщам към колегите, които всеки ден говорят за съдебни реформи - без да го премерим 3 пъти, няма да позволя да се отреже нищо вече".

Борисов отчете, че ГЕРБ са имали най-много депутати за успехите, с които някои сега се хвалят от времето на кабинета Денков-Габриел. „Така и ние с най-много депутати подкрепихме конституцията. Преди бе служебното правителство на Радев или президента Х, който носи отговорност. Сега служебно правителство, за което никой не носи отговорност и парламент, в който се правят всякакви мнозинства... С тази Конституция се получава абсолютна безотговорност“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Според него идеята за равноотдаличен премиер е формула за безотговорност и задкулисие. 

„Истински ме притеснява тишината около машините. Затова сега съм казал да събират всички социологически агенции. Ние ще наблюдаваме къде ще се появят пак 4%. Някаква уйдурма готвят, затова е тишина. Две са пробойните – Информационно обслужване или Сиела. Затова българите да отидат да гласуват, за да ни дадат легитимност да се управлява”, обясни Борисов.

Според лидера на ГЕРБ трябва да се постигне мир, защото светът се тресе от войни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети