Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Всички семейства без значение от дохода ще получават детски надбавки от догодина

Политика

Борисов: Всички семейства без значение от дохода ще получават детски надбавки от догодина

Снимка:

Удължава се срокът за плащане на компенсации на работодателите до 31 декември

Ще заложим в бюджета за следващата година всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки, това съобщи премиерът Бойко Борисов. За семейства с едно дете – 40 лв., за семейства с две деца – 90 лв., за семейства с три деца – 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца. По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия.

 

Малко по-рано премиерът съобщи, че се удължава срокът за изплащане на компенсации на работодателите за запазване на заетостта от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

Всички пострадали предприятия от кризата могат да разчитат на подкрепата ни, като за нея сме предвидили 450 млн. лв. от Фонд "Безработица", уточни Борисов.  

Компенсациите ще са в размер на 60% от осигурителния доход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 г. До момента мярката 60/40 работи отлично, запазихме над 300 000 работни места, а с новия й дизайн ще сме помогнали на общо 500 000 души. Само с активна подкрепа към бизнеса ще запазим ниските нива на безработица у нас. За нас е изключително важно българските граждани да са спокойни, че имат работа и препитание, посочи Борисов.  

 

 


Коментари (3)

Браво! Така е в Германия. Всички родители, независимо от техните доходи, имат принос към обществото и трябва да получават тези добавки. Досега почти само циганите ги получаваха и онези, които успяваха да скрият доходите си..
07.10.2020 14:09 / Отговор
Адски комунистически подход. В Германия получават социални, които се осигуряват, и не са в сивия сектор. А нашите сиганин работят в сивия сектор, водят се социално слаби, децата им не ходят на училище, имитират ходене и на работа и на училище. По цял ден чалга, пиене, ядене. Сега тези пари са им за цигари и наркотици.
07.10.2020 18:49
Злати Златев Детските добавки да се дават от работодател - работиш (значи вкарваш нещо в хазната)... получаваш!
07.10.2020 20:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още