Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: За 10 години доходите се вдигнаха два пъти

Политика

Борисов: За 10 години доходите се вдигнаха два пъти

Борисов: За 10 години доходите се вдигнаха два пъти - Tribune.bg
Снимка:

Добрите икономически резултати на страната се дължат на данъчната среда, работа на приходните агенции, реформите

Ръстът на доходите последните 10 години е двоен. А това става чрез развитие на бизнеса. Това заяви премиерът Бойко Борисов в изказването си пред участниците в Пловдивския икономически форум. Той показа и графика за икономическото развитие на страната ни.

„Към 1990-2000 г. е големият срив. Така че партиите, които са управлявали тогава, да си направят сметка дали имат право да говорят за прехода. 10-15 години тотална загуба за България“, посочи премиерът, позовавайки се на икономическите данни.

В последните години обаче икономиката на страната ни бележи ръст.

„Това се дължи на изключително добра данъчна среда, работа на приходните агенции, реформи и това че нашата икономика се преориентира към машиностроенето, електрониката и металургията. Четири пъти се е увеличила електронната промишленост. Затова е този ръст. За последните десет години два пъти са се вдигнали доходите. Много лесно е да се говори как ще се вдигнат доходите. Как? Ще вземете от бюджета. Влизате на дефицити и падате. Доходи се вдигат с бизнеса, с тези, които правят БВП“, посочи премиерът.

Икономически данни Икономически данни

Премиерът Борисов припомни пред бизнеса, че правителството продължава да строи и ремонтира пътната инфраструктура на страната. Изброи важните за региона съвместни проекти, по които се работи - пристанища, магистралите, жп линиите, газопроводи, като отбеляза, че България продължава да се стреми към прогнозируема данъчна политика, намаляване на сивия сектор, квалифициране на работната ръка. Подчерта още, че правителството продължава да осигурява трайно инвестиции в образованието – двойно увеличение на учителските заплати, както и средства в образователната инфраструктура.

Той посочи и че приятелските отношения на Балканите са ключови за развитието на региона.

„По време на нашето председателство поставихме най-сложната тема – забравена, неудобна, опасна, трудна – за Западните Балкани. Нашето председателство даде един рестарт на тази тема. Исторически сме се били с всички съседи. Резултатът е, че Западните Балкани са най-изостанали във всяко едно отношение. Сега обърнахме нещата и всички са по-доволни“, посочи той.

Борисов подчерта, че се надява да продължат добрите добросъседски отношения със Северна Македония. Засегна и спорната тема около личността на Гоце Делчев. „Жалко е. Това е един български герой, който се е жертвал, който е заложил всичко за свободата на Македония. Вместо тези герои със своята саможертва да ни обединяват, да ни правят по-силни, стават ябълка на раздора. Това са хора, които са се жертвали за благото на всички хора, които живеят в този регион“, подчерта премиерът и изрази надежда да се намери бързо правилното решение по темата.

„Имаме редкия шанс – тази територия, Балкани наречена - толкова пропита с кръв, колкото надали на друго място има, ние, всички, да направим един прекрасен бизнес климат‘, подчерта още премиерът.

В Пловдив за втора поредна година представители на правителства, бизнеса и на неправителствения сектор от страната и Европа обсъждат предизвикателствата пред икономическия растеж и конкурентоспособността у нас и в Югоизточна Европа. Част от темите са свързани с перспективите през Западните Балкани, очакванията от новия Европейски парламент и новата Европейска комисия, демографски и здравни проблеми, пътната карта на България към ЕРМ II, привличането на чужди инвестиции, енергийната и цифрова политика на ЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ ТЪП ПОЖАРНИКАР 'БУДА', А ЩО НЕ КАЖЕШ, ЧЕ ЦЕНИТЕ И УСЛУГИТЕ СКОЧИХА 5 ПЪТИ......

П.С. АБЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ ОТ ТОО НАСРАН ГЕРБАВ САЙТ, ДА ПОПИТАМ…… САМО АЗ ЛИ ВИ ЧЕТА ГЛУПОСТИТЕ….. ГЛЕДАМ НЯМА ДРУГИ КОМЕНТАРИ…
27.06.2019 10:49 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети