Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: За 4 години инвестициите за пенсии и доходи са над 6,6 млрд. лв.

Политика

Борисов: За 4 години инвестициите за пенсии и доходи са над 6,6 млрд. лв.

Борисов: За 4 години инвестициите за пенсии и доходи са над 6,6 млрд. лв. - Tribune.bg
Снимка:

Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов в рамките на посещението си в Ямбол. Министърът  на финансите Кирил Ананиев, който също беше с премиера, заяви, че през четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв. което е ръст от 37,23 %.

За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително  учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66 %.

„Местната и централната власт работят в пълен синхрон“, отбеляза още премиерът Бойко Борисов и изтъкна подкрепата на правителството на българските общини, независимо от политическата принадлежност на кметовете.

В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води в Ямбол, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца. Съоръжението ще обслужва цялото население на областния град.

Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX. Пречиствателната станция се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда“ и е на обща стойност от близо 45 млн. лв.

Освен с европейски средства, условията на живот за гражданите в Ямбол се подобряват и с помощта на отпуснатите от правителството средства. В края на миналата година на Ямбол правителството отпусна общо 7, 3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала „Диана“.

В рамките на предходните две години общината е била подпомогната със над 660 000 лв. за ремонтно-възстановителни работи на преливник, водобоен кладенец и подпорна стена на разделително съоръжение на р. Тунджа. Отпуснати са и 50 000 лева за възстановяване на покрива на учебния корпус на Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Тартаковер Боко за толкова много години, не успя да научи какво е инвестиция и употребява думата по доста неподходящ начин. Пенсиите на хората, въобще не са инвестиции в капиталовото състояние на държавата, като не са инвестиция и парите, които заминалите да търсят по-добър живот в чужбина българи, пращат на бедните си роднини у нас. Инвестицията e дългосрочно влагане на пари или капитал за с цел да се постигнат печелившо възвръщане като лихва или друг доход. Не е ясно какво печелившо възвръщане вижда умния премиер, за да пляска така думи лишени от смисъл!?
Сега верните му фенове ще се опитат да търсят вода от 9 сухи дерета, за да оправдават глупостите му и доказват, че както винаги е прав. Като търсенето става по-лесно, като се придружи с псувни и каруцарски речник.
13.02.2021 12:40 / Отговор
ЛУДИЯ Е ТОТАЛНО ИКОНОМИЧЕСКИ НЕГРАМОТЕН....................................................................... БРЪЩОЛЕВИ СИ НЕЩО, КОЛКОТО ДА НЕ ЗАСПИ.........
УСПОКОЙ СЕ,..... ТИ СИ СПОКОЕН.....
4-Я МАНДАТ НА ГЕРБ/БОРИСОВ НЯМА АЛТЕРНАТИВА.........
НЕ ГРАМОТНИТЕ И ЛУДИТЕ ЛИ СА АЛТЕРНАТИВА?...
13.02.2021 13:00
Б Таратора мисли,че като винаги е толкова обстоятелствен ще убеди здраво мислещите хора.Много говорене,но нищо казване,като неговите поръчители от червените ескадрони.Но той всъщност си една гола вода.
13.02.2021 15:21
сп Огромната му грешка е , че не преизчисли пенсиите със съвременния осигурителен доход. Това ще му коства гласовете на пенсионерите, които все още могат да мислят нормално и да оценят глупостите , които направи с цялата пенсионна система. Но това най - вече прецаква младите, за които при тази опорочена от него система пенсията от триста лв. след 40 години работа ще бъде само мечта. Който не вярва, да използва формулата за изчисляване на пенсиите на НОИ.
13.02.2021 13:01 / Отговор
4-Я МАНДАТ И ТОВА ЩЕ СТАНЕ............................СЕГА ПАРИТЕ КЪДЕ ПО НАПРЕД?..................... НО КОМУНИСТИТЕ МНОГО РАБОТЯТ ЗА ВРАЖЕСКА РУСИЯ.......
13.02.2021 13:23
Безработен гербаджия Никога не съм гласувал за БСП, но винаги когато гласувам за други партии, оставам без работа и не ми стигат парите за елементарни неща. Така беше със СДС, ОДС, НДСВ и сега с ГЕРБ. А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по–добре. На кого да вярвам на мене си или какво ме манипулират.
Ако сравним времето и се върнем назад то при ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ имаше работа и пари и добри заплати и пенсии. С 86 % увеличиха пенсиите..... Е защо тогава гласувах за ГЕРБ? Сигурно не съм добре, за да повярвах на една мутра!
А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по – добре. Защо става така??
13.02.2021 21:24 / Отговор
Поздрави от Божков ИСТИНСКОТО ИНТЕРВЮ С ВАСИЛ БОЖКОВ: БОЙКО ВЗЕ ПАРИТЕ! ПАЧКИТЕ НОСЕХ НАПРАВО В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. ОХРАНАТА НЕ МЕ СПИРАШЕ! СЕВДА ЕДИН ПЪТ НЕ МИ ОТКАЗА!/ВИДЕО/ ................
https://afera.bg/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D1%81-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB-%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D0%B9/
14.02.2021 00:08 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати