Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за Божков: На човек с 18 обвинения ли да отговарям?

Политика

Борисов за Божков: На човек с 18 обвинения ли да отговарям?

Борисов за Божков: На човек с 18 обвинения ли да отговарям? - Tribune.bg
Снимка:

Божков и Василев са клиенти на правосъдието, не наши, каза премиерът

На човек с 18 обвинения ли да отговарям? Васил Божков и Цветан Василев са клиенти на правосъдието, не са наши. Повече няма да се занимавам с Божков. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира третата линия на софийското метро днес.

Искам да се види направеното. Направили сме фантастични неща за сто години напред. След месец и половина софиянци ще имат възможност да се возят на метрото, допълни той.

„Не съм разговарял с Вучич за Цветан Василев. И принцът на Дубай ми е добър приятел. Но съдът и прокуратурата си правят следствени действия“, каза още премиерът. Ш каза още:“Нека да оставим на хората, които се занимават с това - прокурори, съдии, следователи, полицаи. Да завършат това и после да ме питате.“

Твърденията на Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир, заяви финансовият министър Владислав Горанов.
„Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода в моя кабинет”, запита Горанов чакащите го журналисти и продължи: „Аз ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства. Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?”.
Финансовият министър беше категоричен: „Ние не сме го карали да прави нищо, всичко, което е направил или не е направил, е негово деяние. То, за което го упреква прокуратурата е обвинение на прокуратурата”.

Обвиняемият Васил Божков продължа кампанията, която е подел срещу правителството и Бойко Борисов в социалната мрежа. Вчера дори разшири кръга на „истините си“ с твърдение, че пиарът на премиера Севдалина Арнаудова е посещавала офиса му. Веднага последна отговор от страна на Арнаудова, която заяви, че бизнесменът помни избирателно, както и, че всичките ѝ срещи с български бизнесмени са били в изпълнение на служебните ѝ задължения и заснети от камера и микрофон не само от нея, а и от десетки медии.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. Последните обвинения, които бяха повдигнати на Божков са за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления. Според прокуратурата тя имала за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления. Освен за ръководене на престъпна, Божков има обвинения за подбудителство към убийството на четири лица.

Бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства. За него и съдружника му Георги Попов има молба от България за екстрадиция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Презумпция за невинност. Този не знае основни принципи на правото.Може да е обвинен, но не е осъден. Много уплашен беше мутрата в Панорама, и доста състарен . Май кукловодите му са му взели мерника.
07.06.2020 11:32 / Отговор
Да! Напълно погрешно. Мокри сънища.
07.06.2020 23:49
Изабела Не бил разговарял с Вучич за Цветан Василев, а е трябвало да го направи. Крайно време е да го връщат и да се прииключи тази 6-годишна драма.
08.06.2020 14:50 / Отговор
Манол Цветан Василев добре плаща на съдебните органи в Сърбия с крадените пари от КТБ и скоро няма да го върнат!
08.06.2020 15:19 / Отговор
Антон Нямаше да има нужда да отговаря, ако властите си бяха свършили работата и задържали Васил Божков преди той да избяга от България! Така се случи и през 2014 година с фараон Цветан Василев, който още си харчи от заграбените пари от КТБ!
08.06.2020 16:43 / Отговор
Пацо Ами редно е прокуратурата да разгледа и информацията от Божков, а не онзи с каскета да се прави на важен. То затова преди 5 години изтърваха Цецо Василев да се измъкне, защото прокуратурата се правеше на много важна пак.
09.06.2020 15:49 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети