Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за Брекзит: Постигнахме много тежък компромис

Политика

Борисов за Брекзит: Постигнахме много тежък компромис

Борисов за Брекзит: Постигнахме много тежък компромис - Tribune.bg
Снимка:

Интересът на българските граждани във Великобритания изисква да бъде намерено добро решение, заяви премиерът

Много тежък компромис - така премиерът Бойко Борисов определи преговорите, които се водиха по темата за Брекзит до 4 сутринта в Брюксел. В крайна сметка европейските лидери дадоха гъвкава отсрочка на Лондон до 31 октомври.

„Приехме такива решения, всяка една думичка на английски какво значи, как значи, как би могла да се интерпретира и какви последици би донесла. Зададохме много въпроси на г-жа Мей, тя отговаряше. Ключовото е в срока до 31 октомври. Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права, трябва да проведе избори“, обясни премиерът.

"Много часове отидоха да се намери най-добрата форма на изразите, че ние много ги оценяваме, но в същото време те ще се държат отговорно. Всички започват и свършват изреченията с това, че Брекзит без сделка е шок и ужас – най-тежкото възможно нещо", посочи още той.

„Интересът на българските граждани във Великобритания, които учат, работят и живеят, изисква да бъде намерено добро решение. Рисковете съществуват. Ако ви кажа, че съм си тръгнал по-голям оптимист днес, ще излъжа. Длъжен съм да обясня на всички, че сме положили огромни усилия“, посочи още премиерът.

Той разказа и колко трудно е било да се убеди президента на Франция Еманюел Макрон, който се противопостави на по-дълга отсрочка. „Около 2 часа се убеждаваше президентът Макрон да приеме този компромис“, посочи Борисов.

Постигнато споразумение означава, че ако парламентът във Великобритания одобри сделка за Брекзит, ще напусне ЕС на първо число на следващия месец.  Освен това страната има възможност да се откаже от излизането.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

мими ако ти е омръзнало да ти викат кюфте,пълничката,дебелата вземи си това ,гаратирам ще спреш да плюскаш като луда,ще остлабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz
13.04.2019 08:30 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети