Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Всички са експерти, партиите да кажат при какви условия ще подкрепят първия мандат

Политика

Бойко Борисов: Всички са експерти, партиите да кажат при какви условия ще подкрепят първия мандат

Бойко Борисов: Всички са експерти, партиите да кажат при какви условия ще подкрепят първия мандат - Tribune.bg
Снимка:

В момента ние сме в митинг на предизборна кампания - абсолютна безотговорност. Ние бяхме с ГЕРБ в чакалнята, в банкови съюз. Политическо е решението за еврозоната и ние щяхме да го вземем. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

По думите му няма нито една положителна новина за България, включително и за Шенген.

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища, каза още Борисов.

Той коментира, че в момента на практика няма институции, няма единна политика. Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи.

На въпрос дали ще предложат програма за управление, той отговори, че те вече са я представили, но в момента не се говорело за програми.

"Когато съм имал над 80 депутата и съм могъл, съм носил отговорност", посочи той.

На въпрос за третия мандат и идеята за експертно правителство с третия мандат, той изтъкна, че "това са глупости, при нас всички са експерти".

„Темата за експертен кабинет е “глупост”. При нас всички са експерти. За да заработи държавата имаме партия с над 11% преднина и нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че сега разпределението на силите не отговаря на това в предходното НС. „Точно както казах на колегите от ПП-ДБ. Трябва да преформатираме правителството, защото вече вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е логично с 22 депутати да искате цялата власт плюс регулатори и служби“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. “Всички останали партии могат да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството”, заяви още Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, кабинет
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати