Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за енергийния министър: Този човек все едно е паднал от Луната

Политика

Борисов за енергийния министър: Този човек все едно е паднал от Луната

Борисов за енергийния министър: Този човек все едно е паднал от Луната - Tribune.bg
Снимка:

„Този човек все едно е паднал от Луната, а е енергиен министър. Абе човек, ти трябва сега да говориш за газа в Черно море, за проучванията за шистовия газ, за находищата – проучвания, които сме платили“. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Той направи пълен преглед на вчерашното интервю на Александър Николов пред БТВ.

„Всеки ден затъват все по-дълбоко и по-дълбоко с изказванията си. Германия и Франция могат да си плащат сами руския газ, но ние не можем? Защото сме по-богатите ли? Те си играят със съдбата на народа“, заяви Борисов.

ГЕРБ изчисляват, че въпреки твърденията на властта, препродадения руски газ ще ни дойде с около 35% по-скъп.

„Изпразниха „Чирен“ и го оставиха на 17%, но с едни 7-8 процента си играят с цената – показват евтината му цена, вкарват в микса това, което е на дъното на Чирен, а във фактурите ви ще идва скъпия газ. Затова не си напълниха хранилището като Европа“, каза Бойко Борисов.

Той отново заговори за комисионни, отиващи директно в офшорни сметки. „Затова питате – всяка седмица теглят заем, къде отиват парите? Ето там – плащат схемата. Това са мислители, които в схемите нямат равни. В България такива не сме имали“, твърди бившият премиер.

И какво се оказа сега, че фирмите на „Да, България“, ПП, БСП, ако е вярно, че Балкански поток е на Путин, те са с тях. В единия вариант са с двата крака вътре, в другия лъжат. „МЕТ“ в момента са като „Мултигруп“ по времето на Виденов – на входа и на изхода. Това са фактите – проверявайте ги, ако опровергаете – ще се извиним“, обеща Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети