Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за икономиката и COVID-19: Повече няма да затваряме, от юли пускаме всичко

Политика

Борисов за икономиката и COVID-19: Повече няма да затваряме, от юли пускаме всичко

Борисов за икономиката и COVID-19: Повече няма да затваряме, от юли пускаме всичко - Tribune.bg
Снимка:

„Повече няма да затваряме икономиката. Ясно докторите казаха, че силата на вируса в момента не е така мощна, както беше февруари-март. Направихме всичко да си укрепим болниците, да има медикаменти.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното извънредно заседание на правителството.

„Целта ни е от 30 юни да пуснем вече и движението. Но срещу глупостта нищо не можем да направим. Когато знаеш, че си заразен, не се прави на герой и не подлагай на риск огромни групи хора", коментира Борисов и темата с бума на коронавирус на отделни места в страната.

„5% имат антитела, 95% нямат. И ние трябва да стоим затворени по тази логика. Само че ние не искаме да стоим затворени. Има риск, движим се на ръба, но остава животът и най-вече да свикнем да се пазим. Този вирус няма да изчезне скоро“, каза още Борисов.

Той коментира и протестите ваксинирането срещу COVID-19. „Урсула фон дер Лайен иска да капарираме ваксини, за да може като излезе ваксината да ваксинираме целия ЕС. А в София вече има протести, няма ваксина. Ваксината е доброволна, който иска“, подчерта Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ваксина С ваксина, или без ваксина, най-сигурното нещо, е преминаването на всеки човек в отвъдното. Всички сме смъртни. Човек предполага, Господ разполага.
12.06.2020 12:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети