Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Избирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Избирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи (ВИДЕО)

Служителят на Радев (Кацаров) ни върна в първия ден – все едно не знаем какво е коронавирус, коментира лидерът на ГЕРБ

„Служителят на Румен Радев Стойчо Кацаров ни върна в първия ден на НОЩ – все едно не знаем какво е коронавирус“.

Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Кацаров ще видоизменя сертификатите на ЕС за преболедуване

„Имам информация, че Радев е звънял нощем на експертите да подпишат тези глупости – да въвеждат български сертификати. Те са срещу Европа и най-големите специалисти в света. Много от партиите мълчат, защото когато ние говорихме какво ще се случи, те се занимаваха с НСО. Какво му пречеше на Кацаров да каже през август, че октомври ще въвеждат зелени сертификати? Целта е само да угодят на Радев за президентските избори. А после? Кацаров пак ще мрънка и ще се жалва“, прогнозира Борисов.

„Когато ние се чудехме как да спасяваме хората, Кацаров казваше, че здравната система трябва да се претовари. Медицински основания за удължаване на епидемичната ситуация няма сега, както нямаше на 13-ти май“, припомни думите на Кацаров лидерът на ГЕРБ.

Избирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи, отсече Борисов и допълни, че не случайно след първата ваксина на сертификата има червено, защото 14 дни си уязвим.

„Сега излиза, че учениците сутрин ще учат онлайн, а вечерта могат да отидат на дискотека, а тези до 18 години могат да влизат в ресторантите и кафетата“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той не прие сравненията, направени от Кацаров, че ГЕРБ са налагали локдаун и подчерта, че в онзи момент локдауни е имало в САЩ и цяла Европа.

„Всичко, което се случва днес, е заради Кацаров и Радев. Сега, когато ЕК е написала какво трябва да се направи, те въвеждат български сертификат, за да може да отидеш до Каспичан и Плевен например“, обясни Борисов.

ГЕРБ планират да уведомят Европейската комисия за намерението на България да си „играе“ с документа.

„Всички са заплашени да не говорят, които работят, а другите са в ролята на кандидат-депутати“, заяви Борисов по повод идеята НОЩ да се върне в рамките на партията.

„Сега вече е късно, хората подплашени сега се редят на опашки за ваксини. Когато ние управлявахме, първи затваряхме и първи отваряхме и бяхме за пример“, подчерта Борисов.

Днес десетки хиляди родители не са работа, всички специалисти казват, че децата от 1-7 клас имат тежки проблеми в обучението, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„Хаос вследствие на приказките и юмруците – до това доведе Радев“, категоричен е той. Борисов даде за пример германския президент, който въпреки, че е социалдемократ е призовал да се слуша правителството и с днешна дата нещата са различни, защото у нас има над 100 починали, а Германия се отваря.

„Какво обединихте, като горихте маски пред МС, а днес си сложил маска. Децата станаха жертва на Кацаров и Радев, а родителите им не могат да отидат на работа“, заяви бившият премиер.

Той коментира и странните прояви на насилие от последните дни.

„За една седмица биха двама министри и аз съм против насилието. Но не знам защо медиите скриха боя с Кузманов, ако беше Кралев от сутрин до вечер щеше да има репортажи. Не ги бийте, на 14-ти ноември трябва да се действа – все пак сме демократи“, призова Борисов.

Проф. Костадин Ангелов призова да се видят експертите, които са препоръчали издаването на европейски сертификат след поставяне на първа доза и според които този човек ще е защитен. „Да се види и документът, на който са се подписали. Българските граждани, които са били карантинирани с антигенен тест, не могат да получат европейски сертификат, защото ясно е записано, че се регистрират и получават такъв единствено, ако имат PCR тест“, подчерта той.

Мирослав Боршош, зам.-кмет на София, заяви, че 150 хиляди деца са били изхвърлени от образователната система в столицата.

„45 хиляди родители са били спрени от възможността да работят. Няма никаква причина да се затворят училищата“, категоричен е Боршош и заяви, че едва 4% са карантинираните деца в началните класове, а в горните са 7%, а учителите под карантина са 1%.

Боршош допълни, че никой не спори „за“ или „против“ зеления сертификат, а кога и как да се случи това.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати