Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ПП не си удържаха на думата. Лена Бориславова държеше лаптопа с имената като се договаряхме за НЗОК

Политика

Борисов: ПП не си удържаха на думата. Лена Бориславова държеше лаптопа с имената като се договаряхме за НЗОК

Борисов: ПП не си удържаха на думата. Лена Бориславова държеше лаптопа с имената като се договаряхме за НЗОК - Tribune.bg
Снимка:

Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС, заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира опита на (не)коалиционните им партньори от ПП-ДБ да блокират избора на номинирания от тях Момчил Мавров.

Борисов обясни, че „колегите не си държат на думата“, визирайки скандалите срещу номинацията на ГЕРБ.

„Като договаряхме този несъвместим-съвместим модел на НЗОК, те извадиха лаптопа прочетоха името на сегашния управите и ние го подкрепихме. Хубав, лош - тяхно предложение, подуправителят трябваше да е от нас. Към днешна дата ние нямаме заместник-министър в здравеопазването, партията на „Промяната“ еднолично ръководи здравната каса, еднолично ръководи здравното министерство, а от нас се изисква да носим солидарна отговорност за здравеопазването в България и всичко останало“, каза Борисов.

По думите му договарянето на подуправителя и управителя на НЗОК е било „пакетна сделка“

„Те не удържаха на думата си. Колегите днес ми се разсърдиха. Когато шефът е от ПП, няма значение кой е заместник. Ние стоим в управлението, защото много се направи в евроатлантическата част на това правителство. Има шанс да имаме напредък по Шенген. Трябява да има търпение и възпитание. Слушах днес – няма парламентаризъм, сатава въпрос само за договорен пост. Министърът е техен, премиерът- техен, от какво са недоволни“, попита лидерът на ГЕРБ.

Борисов поясни, че на срещата, на която е договарян управител и подуправител са били Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев, с които има договорка.  „С мен бе Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Лена Бориславова няма лошо, че е била. Тя държеше лаптопа и четеше от него“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Много имена по много теми бяха в нейния лаптоп. След 2 мин. попитах за името и те трябваше пак да вадят лаптопа. Интересува ме кой пише в тоя лаптоп, а не кой го съобщава“, настоя Борисов. „Не може те да казват на най-голямата партия да казват, че няма да има зам.-министър“, добави той като поясни, че има здрави нерви.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли и обвиненията, че „играят” с „Възраждане”, които не се включиха в гласуването и така направиха възможен изборът на Момчил Мавров. „Те си играят с „Възраждане”, във Варна и в София, и по страната. Те самите „Възраждане” казаха как им клечат пред вратата”, отсече той.

На заявката на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски да стане премиер, Борисов припомни как преди Сергей Станишев е допускал същата грешка като Денков „Когато премиерът ти отговаря, той го приравнява със себе си. За разлика от Денков - Пеевски е опитен. И в момента, в който академикът се хвана на неговите писма и почна да му отговаря, той сам се въздигна на нивото на Пеевски. Те се възползват като скачени съдове, Денков и Пеевски, и запълват вакуума, който има в управлението“, коментира Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети