Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост: Ние нямаме претенции, че сме писали Библията

Политика

Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост: Ние нямаме претенции, че сме писали Библията

Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост: Ние нямаме претенции, че сме писали Библията - Tribune.bg
Снимка:

„Предполагам, че следващата партия ще извади Кубрат Пулев за премиер“, предположи Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов разкритикува политическите си противници, че не изкарват план за развитие на страната, защото той носи политическа отговорност, а те са отишли в парламента, за да създадат хаос.

„Няма да го видите плана. Аз тайно се надявах да изпаднем в патова ситуация. А ние изпаднахме в цугцванг политическите партии в България. Всеки ход е грешен оттук нататък, след отказа на ИТН. Това се казва в шахмата цугцванг – патова ситуация, в която не могат да се победят. Ние вече сме в съвсем друга позиция“, каза Борисов.

„Ние нямаме претенции, че сме писали Библията или един съвършен инструмент или четиво. Ние сме използвали потенциала, който има в България, да направим един добър план. Да го поправят, да го изхвърлят, да го махнат, каквото искат да го направят. Ако ние управляваме, този план, вече щеше да бъде в Европейската комисия. Щяха дори да са ни го върнали за доработка по различни теми. Щяхме пак да сме го пратили, пак да се е върнал, за да добавим конкретика. Те затова не изкарват този план, защото той носи политическа отговорност. А те се готвят и използват парламента сега за предизборна кампания. Те не са отишли да работят там. Те са отишли, за да създадат хаос“, подчерта Борисов.

Той прогнозира, че в следващите 2-3 месеца държавата ще бъде в хаос - „Без премиер, без правителство, с един кандидат-президент, който ще отговаря за всичко. Не можем да очакваме от един разединител да бъде безпристрастен и се вижда, че чака да се направят промените в Изборния кодекс, за да си направят машинациите“, допълни още Бойко Борисов.

Министър-председателят напомни, че всички международни кредитни агенции дават високи оценки на икономическите показатели на България. „Ще има криза и тогава ще ги питам какво ще правят. Ако нямате отново мнозинство, какво ще правим? Постоянно ли ще искат избори, и то в момент, в който трябва да сме стабилни и да имаме добре работеща държава, за да се справим с кризата“, коментира Бойко Борисов.

„До вчера казваха, че партиите на протеста са заедно. Направете антиГЕРБ правителство, ние ще сме в опозиция. Управлявайте, взимайте решения“, каза още премиерът в оставка.

„Предполагам, че следващата партия ще извади Кубрат Пулев за премиер, защото може да ги бие всичките, това не е сериозно“, подчерта лидерът на ГЕРБ в живото си включване във Фейсбук. 

„В политиката лидерът носи отговорност за хубаво или лошо. Хората са гласували за Слави Трифонов, не за Тошко Йорданов. Те са гласували за Бойко Борисов и неговите експерти. За Корнелия Нинова и нейната мъжественост и възможност да преборва всички мъже. За това са гласували хората, искат от нас отговорност. Аз я демонстрирам всеки ден“, заяви още премиерът в оставка.

„Не е сериозно да излезеш утре и да кажеш: „аз свалям доверието от моя премиер“. Това го казва само Христо Иванов. Вече кметът на Красно село не е мой. Нищо, че аз съм го издигнал, сложил и сега побърка квартала. Той пак ще си е кмет. То и премиер се сменя трудно. Те за това веднага ще върнат мандата. Ако влезе в парламента, те ще му гласуват правителство. И изведнъж ще станат управляващи. Те не искат да управляват“, добави още той.

Премиерът в оставка определи като „безотговорно“ е един шампион да шах да отиде, да вземе мандата и да го върне. Това е подигравка с избирателите на ИТН“, подчерта Борисов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети