Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за Радев: Единственото укоримо е да обвиняваш само другите

Политика

Борисов за Радев: Единственото укоримо е да обвиняваш само другите

Снимка:

„Още е пандемия, Европа не е отворила. Вместо да се нападаме, най-добре да се концентрираме за подобряване на живота на хората“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на складово-логистична и производствена база   в Пазарджик. Коментарът му бе в отговор на журналистически въпрос относно изказванията на президента Румен Радев, че инвеститорите бягат от България.

„Мярката 60/40 с новия ѝ дизайн е за 1 млрд. и 300 млн. Това са огромни пари, които запазват работните места, но тя не може да действа безкрайно. Затова се радваме, че икономиката започва да работи. Усилваме болниците, така че да свикнем да живеем с коронавируса в най-тежките му измерения. Важно е хората да са спокойни“, заяви премиерът.

Той подчерта, че не води война с президента, а прави заводи и пътища.  Относно разпространените от прокуратурата  чатове между Пламен Бобоков и президента, премиера заяви, че не вижда нищо лошо в това.

„Няма държавен глава по света, при който съм бил и неговите съветници да не му дават лисче. Това не е укоримо, нито наказуемо. Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш – аз съм девица“, каза той.

Борисов посочи, че си е комуникирал с Бобоков и бизнесменът е бил част от делегации. Той подчерта, че е помагал на български бизнесмени и това е напълно нормално.

„Ходили сме на много работни срещи. За да се отиде в Румъния, да си отвори завод, това трябва да се уговори с колегите там“, посочи Борисов.

„Не виждам за какво е тази истерия. Ако е Борисов е лошо, ако е Радев е нападение. Проблемът е, че обвиняват само другите.  Радев каза правителството веднага да си извади чатовете с бизнеса, престъпно е. Затова сега е толкова гузен. За мен не укоримо“, заяви той.

„Работните места и доходите са важни, българската икономиката продължава да работи“, заяви Борисов по време на откриването на складово-логистична и производствена база на фирма Ариете Логистик ЕООД в гр. Пазарджик. Инвестицията на компанията възлиза на 20 милиона евро, а броят на наетите служители става 1000 души.

„Над 100 машини високотехнологични, прекрасни инженери и технолози. Ако знаете колко трудно сме ги докарали, в условията на пандемия – транспортните, зелените коридори, разрешителните, за да дойдат инженери и технолози да ги монтират, да работят. Това искам да се оцени, то е важно за тези семейства, които ще си изкарват прехраната“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Фирмата Ариете Логистик ЕООД е част от международната Ариете груп и вече 6 години работи успешно на българския и международен пазар. Компанията вече има две складови бази в промишлените зони на Смолян. Фирмата произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия.  

 

 

 


Коментари (1)

Извод Това означава, че назначеният гл. прокурор действа избирателно, и насочва "разкритията си" само към президентството, а не показва тези на премиера. Показването и в двата случая е противоконституционно. Кога ще се задейства Инспектора към ВСС, и да се произнесе за активните мероприятия в медиите на Гешев.
03.07.2020 14:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още