Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за Радев: Обединител на нацията може ли да произнесе такива думи?

Политика

Борисов за Радев: Обединител на нацията може ли да произнесе такива думи?

Борисов за Радев: Обединител на нацията може ли да произнесе такива думи? - Tribune.bg
Снимка:

Помним служебния му кабинет, бързането да се купят Грипени и липсата на 100 млн. лв. от митниците, каза премиерът

„Не вярвам, че един обединител на нацията – държавен глава вече 4 години, може да произнесе такива думи.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на изказването на президента Румен Радев, който съобщи, че по времето на управлението на Борисов са починали 600 хил. българи.

„Защото, ако си спомним тези 3-4 месеца на служебно правителство, когато той беше и президент, и премиер, и единственото, с което запомнихме тези месеци, бе с много скоростно желание да се похарчат милиарди за Грипените, с липсата на над 100 милиона в митниците, вследствие на бума на контрабандата по време на това управление. Ние никога не сме си позволили такъв тон, такива квалификации. А да не говорим за хъкането и мъкането, което всички чуваме“, продължи Борисов.

Премиерът допълни, че въпреки страховете, продължаваме напред и не намира за нужно да се взимат подобни дългове. Защото тях някой ще трябва да ги плаща“, допълни Борисов.

„Да кажеш, че по времето на някой са умрели 600 хил. души, това е все едно авиокомпания да рекламира колко по-малко нейните самолети падат спрямо другите авиокомпании. 4 години той е държавен глава, значи поне 200 хиляди са умрели по негово време, когато е Върховен главнокомандващ и държавен глава“, каза още премиерът.

„Аз съм позитивен човек и слушах вчера вицепрезидента Йотова, която каза, че аз съм скрил Мутафчийски. А той седи срещу мен, пием кафе и гледаме брифинга на Йотова. Такива лъжи! По време на нашето управление са се родини над 770 хиляди деца. Това логика ли е, това държавен глава ли е“, попита Борисов. През 2005 г. са починали 113 хиляди, 2019 г. са 108 хиляди, посочи премиерът.

„Може ли с такива данни да се замеряме, докато европейските лидери търсим решение как да вкараме хората в ресторантите, как да отворим бизнесите, как да тръгне икономиката?“, възмути се още министър-председателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Мутро да не би Президентът да лъже, от твоите уста досега излизат само простотии. Ограбихте държавата, има срастване на държавно управление с едрия бизнес. Време е да си ходите.Искаме умно и професионално управление с честни и почтени хора.
19.05.2020 15:34 / Отговор
k Ако няма да се затрудниш особено много дай няколко имена на такива „честни и почтени хора“, че да гласуваме за тях!
19.05.2020 20:01
Тартаковер В друг коментар, пак в тази медия написах, че думите на г-н Президента на България :"Ако аз управлявах България..." днес, са в отговор на "Ако Радев управляваше..." на Тулупа онзи ден. Не просто някаква самоцелна и непредизвикана "нова порция критики срещу правителството". Разбирам, че мисленето при някои дървени глави(иначе много обидчиви) тук, е доста болезнен процес, те бързат да пишат, а не да разсъждават. Като известния израз за чукчата. А журналистиката демонстрирана в тази ""медия"", олицетворява най- древната професия. Доста важно е да можеш да кажеш на черното бяло, но тук ги умеят тея неща. Плюс на това, винаги имат "подбрана публика", която получава множествен оргазъм, като коментира несъгласните с тях. Очаквам ги с удоволствие, ще им отговоря с отвращение !
PS. А, ако нещо напишат и за БарЦелона, за къщата, за любовницата, детенцето и нашите парички, хич няма да е излишно...
19.05.2020 15:38 / Отговор
Киро Бизона Тартаковерчо, ти кого защитаваш бре, гъзосмук? Я виж какво предателство е направил днес вмирисания зелен чорап: „Радев с нов сценарий, атакува кабинета през мюфтиите“ - https://faktor.bg/bg/articles/radev-s-nov-stsenariy-atakuva-kabineta-prez-myuftiite - и същия тъпак е поискал по-високи заплати за мюфтиите, щото „поемането на заплатите на мюсюлманските духовници от страна на българската държава е решителна крачка към тяхното устойчиво приобщаване към обществото“! Много е велик, няма що – вицепрезидентката Наляна ИдЙотова се фърляше да целува скута на Гундяев, а Рундьо се мазни на муфтиите! Не е кризисен пиар, нали?
19.05.2020 20:13
Тартаковер Кухорог помияр, очевидно е, че вече аргументите ти са приключили, затова преминаваш към директно плюене. Типично за посерко, който с всяка написана дума, по-силно мирише. Аз все пак се отнасях донякъде уважително към такива, но виждам, че хич те няма от петите нагоре. Чуй една сентенция от мене за теб: - Не е лесно да си тъп, като мъртъв си! И още нещо. Ако искаш да говориш с мен на равни начала, върви да ти присадят мозък, бизон жалък! Такива ли сте всички герберски хухтавели, толкова ли сте тъпи и сервилни, че човек не може с вас да проведе нормален диалог? С аргументи, с факти, не само с примитивно плюене? Все повече става ясно защо държавата потъна. Защото такива педерунгели със силни отклонения на горния етаж избират некачествени хора да ни управляват! Хайде върви да го духаш!
19.05.2020 22:00
Киро Бизона Тартаковерчо, забърши си зурлата, че си се запенявил като автомивка и не виждаш монитора! А там съм ти написал, че Рундьо Рундев е поискал по-високи заплати за мюфтиите, щото „поемането на заплатите на мюсюлманските духовници от страна на българската държава е решителна крачка към тяхното устойчиво приобщаване към обществото“! Че и линк съм ти дал! Нали искаш „С аргументи, с факти, не само с примитивно плюене?“. Ето ти аргументи и факти – да не би аз да съм измислил тази новина, а? Хем си тъп като слонски гъз, хем па се и напъваш!
19.05.2020 22:45
Веселина Анализа на поведението на президента от лаик като мен ми потвърждава сериозния проблем на този човек : Незадоволен мъж, слабо либидо или вкисната партньорка... Не знам, да вземе мерки, има лекари за тези неща.
19.05.2020 19:51 / Отговор
Тартаковер А към "Веселинка" ще бъда по-внимателен, защото към жените трябва да се отнасяме с нежна романтика,с чар и завладяваща усмивка. Все пак, понеже засяга либидото и вкиснатата партньорка, живо се интересува от тази част на физиологията, вероятно е дама излязла от фертилната възраст. Такива стават нервни, незадоволени, злобни, с горещи и студени вълни, главоболие, нарушен сън. Уважаема Веселина, медицината разполага с лекарства за тази трудна за жените ситуация. Но хапчетата не са за да се снимаш с тях, а да ги пиеш. Повярвай ми ! Остави президента, гледай себе си...
19.05.2020 22:12
Джедай Тотю Тартаковерчо, ти ли имаш чар и завладяваща усмивка, а? Ми що не идеш да се видиш в огледалото бре? Ма си вземи и нещо против уплах!
19.05.2020 22:48

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети