Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за ротацията: Няма да поставяме условие нито един министър да си ходи

Политика

Борисов за ротацията: Няма да поставяме условие нито един министър да си ходи

Борисов за ротацията: Няма да поставяме условие нито един министър да си ходи - Tribune.bg
Снимка:

Бойкот на Австрия е грешно

„Тази некоалиция я има, за да могат общините да се движат напред“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище.

„През тези 9 месеца се научихме на коалиционна култура. Спомнете си как се формира правителство. Моето предложение дори беше да има ротация на един, на три месеца. Когато четох какво сме записали в споразумението с ПП всичко сме изпълнили – ПВУ, конституционните реформи, съдебната реформа, Шенген. Сега всичко ни е в ръцете. Митниците и МВР работят добре и да ни приемат по суша в Шенген. Ротацията е като качване в орбитална станция. Никога не е правено, но е единствено възможното сега у нас, за да продължим да напредване. Тръгвайки от никъде, сега има огромен обем свършена работа“, добави той. 

Борисов заяви, че в четвъртък сутринта започват разговорите за регулаторите и ротацията. Той разясни механизма, за да няма спекулации

„Мога да твърдя от името на ГЕРБ и СДС, че преднамерено нито един министър не е поставен от нас като условие да си ходи или да не си ходи. Ротацията изисква и нов председател на НС. Аз мога да уверя колегите, че този, който изличат от ПП и ДБ, ще има 69 гласа от нашата група. Както сме обещали“, добави Борисов.

„В една спокойна обстановка още от четвъртък ще се решат въпросите. Целият този пакет касае и конституционните съдии. От мен няма да чуете нищо, преди да говоря с Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и другите колеги“ увери лидерът на ГЕРБ.

Относно инфраструктурните проекти Борисов заяви, че с Асен Василев имат много ясни уговорки. Той коментира и думите на Васил Велев от АИКБ и идеята да се бойкотира австрийският бизнес.

По български: АИКБ зоват за бойкот на австрийски търговски вериги заради Шенген. БТПП са против

„Да си изкараме върху австрийския бизнес е грешно. Искам да дам съвет. Австрийският бизнес именно написа положително становище и даде положителна оценка за приемането ни в Шенген. Сега те могат да бъдат мотор и за сухопътните граници“, поясни Борисов.

Той посъветва българския бизнес да направят кръгла маса, която да поиска пълното ни приемане в Шенген.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети