Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за срещата при Радев: Премиерът можеше да не участва, а да иска КСНС

Политика

Борисов за срещата при Радев: Премиерът можеше да не участва, а да иска КСНС

Борисов за срещата при Радев: Премиерът можеше да не участва, а да иска КСНС - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ призова към бдителност и внимание по отношение на войната между Израел и Хамас. „Имахме атентат в Сарафово. Трябва да бъдем още по-бдителни и внимателни в изказа и действията си. Разбира се, трябва да сме твърди и категорични срещу тези, които всяват терор“, обясни Борисов след председателската среща в Народното събрание. По думите му в страната има много общности, които се мразят.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че въпросът защо е нямало КСНС не е към него. Беше категоричен, че ако премиерът Денков е искал партийни лидери да отидат на срещата при президента е щял да постави въпроса пред Радев.

„Денков, ако е имал желание да отидат партийни лидери, щеше да иска Консултативен съвет. От него зависи да участва или не. Там насила не карат“, коментира още лидерът на ГЕРБ и добави, че засега сега са в парламента и правят същото упражнение.

Борисов обяви, че партията му ще подкрепи кабинета Денков заради случващото се по света – „представете си служебен кабинет“, поясни решението си той.

Бившият премиер отбеляза, че и в Горни Карабах ситуацията е тежка и всичко се случва набързо и силово, при тлеещ от години конфликт. Притеснен е от ситуацията в Израел. Украйна за съжаление ще мине на заден план. Целият фокус на света ще е в Израел и Палестина, и Арабския свят. Много сложна обстановка“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ попита какви мерки са взети за модернизация на армията.  „Какви мерки имаше последните 3 години? 2009 г. на Нова година в 12 ч. извадихме сметките и платихме договорените Спартани, Кугъри. Бяха договорени, платихме ги. Ако се говори за обновяване на армията, то се дължи само на нас. Не помня друг да е давал пари за нея“, подчерта той, отдавайки приноса и на Красимир Каракачанов, който тогава беше военен министър.

„Сега договаряме Страйкъри, ще дойдат бронирани машини. Какво се направи освен производство на генерали през последните 3 г.?“, попита той. Борисов смята, че след 3 г. хаос има дефицит в отбраната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети