Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Започваме строежа на газовата връзка с Гърция

Политика

Борисов: Започваме строежа на газовата връзка с Гърция

Борисов: Започваме строежа на газовата връзка с Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Приоритет е осигуряването на енергийна диверсификация и по-евтин газ

„Oколо 20 май ще бъде направена първата копка на интерконектора с Гърция“, обяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии в рамките на конференцията „Отключване на бизнес потенциална на източноевропейските газови пазари – конкуренция, алтернативи, пазари, проекти, сигурност чрез диверсификация. Случаят LNG”.

„Газовият хъб Балкан и нашата мрежа, която разширяваме, транзитът през България е много добре изчислен и свързан с Третия енергиен пакет“, подчерта премиерът Борисов. По думите му целта е диверсификацията вътре на производството в страната и ако има по-евтин газ от сегашния, който доставяме, нашата икономика и потребителите ни да получават най-евтиния газ.

Като имаме газовите магистрали, интерконекторите, който докара по-евтин газ, да продава на борсата, това е добре за българската икономика и индустрията ни, заяви още министър-председателят и изтъкна, че истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията от цената на газа.

„Паралелните тръби на транзитите са били изрязани и запушени – с каква цел, оставям на разследващите журналисти да проверят“, призова още Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК КОГА БЕ ЛЪЖЛИВ ПОЖАРНИКАРЮ "БУДА", КОГА ... САМО ПУЧИ МАСАЛИ РАЗТЯГАШ...
30.04.2019 09:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати