Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов заръча на здравните власти: Трябва да се ваксинират по 30 хил. на ден

Политика

Борисов заръча на здравните власти: Трябва да се ваксинират по 30 хил. на ден

Борисов заръча на здравните власти: Трябва да се ваксинират по 30 хил. на ден - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът в оставка Бойко Борисов посрещна новата пратка от още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

„Благодаря на ЕК и големите държави-членки. Имаше проблем в целия ЕС. Сега с новата доставка е решен. На макс да се ваксинира, трябва да се слагат по 30 хил. ваксини на ден“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Според него сега вече няма проблеми с липса на дози.

„Могат нашите критици да видят с какви мерки другите държави са на нашето ниво – пълен локдаун, излизане с СМС. Можем да кажем, че сме приключили третата вълна“, заяви той.

България вече е сред нискорисковите страни от тази нощ, съобщи Борисов, позовавайки се на изследователите от Института „Роберт Кох“.

„Тази нощ най-големият медицински институт „Роберт Кох“, на който се позовава и канцлерът на Германия Ангела Меркел на всички заседания на Европейските съвети, ни нареди сред нискорисковите страни. Има няколко вида риск. Ние досега бяхме в една зона с държавите с висок риск, като Франция, Унгария, Хърватия и др. Сега от тази нощ сме вече с държавите с нисък риск като Малта, Гърция и др.“, подчерта Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети