Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Засега никой от кандидатите за председател на ЕК не събира нужната подкрепа

Политика

Борисов: Засега никой от кандидатите за председател на ЕК не събира нужната подкрепа

Борисов: Засега никой от кандидатите за председател на ЕК не събира нужната подкрепа - Tribune.bg
Снимка:

Имаме два коза в ръкава – и Кристалина Георгиева, и Мария Неделчева

„Никой не може да събере 22 от 28-те гласа. Може и сутринта да няма име на следващия председател на ЕК“. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Евролидерите се събират извънредно за нов кръг от преговори по номинациите за водещите постове в Европа. Попитан дали има опция да бъде подкрепен Франс Тимерманс за председател на ЕК, Борисов подчерта, че стои категорично зад Вебер.

„Ние си имаме шпиценкандидат – Манфред Вебер. Няма логика победителят да не бъде председател на Европейската комисия. Никой няма право да преговаря от името на ЕНП – какъвто и пост да заема. Меркел е председател на немската партия, а не на ЕНП. Аз никога не съм бил против никого. Тимерманс е от най-добрите комисари и прекрасен човек. Тук не става дума за Вебер срещу Тимерманс, а за ЕНП, които спечелиха изборите. Европейският избирател се произнесе за качествата на кандидатите“, заяви министър председателят.

Той обяви, че България има два коза в ръкава – и Кристалина Георгиева, и Мария Неделчева-Габриел.

„Сега имаме по няколко задачки, с няколко колеги съм поел ангажимент да говоря. Не вярвам да приключим с решение тази вечер“, каза Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети