Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако поискам оставката на Симеонов, нарушавам коалиционното споразумение

Политика

Борисов: Ако поискам оставката на Симеонов, нарушавам коалиционното споразумение

Борисов: Ако поискам оставката на Симеонов, нарушавам коалиционното споразумение - Tribune.bg
Снимка:

Ангажиментите към майките се изпълняват, припомни премиерът

Премиерът Бойко Борисов обясни, че ако поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, това означава да наруши коалиционното споразумение и правителството да падне.

„Ако тръгна силово да искам неговата оставка, както настояват майките, това означава, че мигновено ще се счупи цялата конструкция. И те, въпреки че казват, че нямат политически искания и не търсят сваляне на правителството, всъщност с един подобен акт то ще падне. Защото в никаква друга конфигурация аз не виждам как ще се развие“, обясни премиерът, който е на посещение в Дубай.

Той обясни, че самите „Обединени патриоти“, които са три партии имат коалиционно споразумение помежду си, а след това заедно имат такова и с ГЕРБ. „Обединените патриоти“ сами определят своите назначения.

„Надявам се колегите да решат взаимоотношенията си. Когато са си слагали подписите, са ги слагали като отговорни политици и сме се разбрали това да е за четири години. Всичко друго би било дезертиране, бягане от отговорност или нарушаване на споразумението“, посочи премиерът.

Той обясни и че няма да подаде оставка заради Валери Симеонов и да хвърли страната в катастрофа и да сложи на карта добрите резултати, които в момента страната ни има.

Борисов призова и за това майките да изчакат, за да бъдат довършени ангажиментите, които са поети към тях. „Знам, че майките работят за кауза, а за да се случи тази кауза работихме и със социалния, и с финансовия министър“, припомни Борисов.

Поетите ангажименти към майките на деца с увреждания се изпълняват в пълен обем – както по отношение на допълнителните 150 милиона лева повече за системата, така и относно законопроектите. Средствата са разписани в бюджета, който е публикуван, а законопроектът предстои да бъде гласуван тази седмица в НС.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети