Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: България води балансирана политика на Балканите

Политика

Борисов: България води балансирана политика на Балканите

Борисов: България води балансирана политика на Балканите - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът присъства на военно учение „Тракийски меч 2018“

„За първи път на обучението участват всичките държави, които трябва да участват - САЩ и всичките 9 балкански държави. България води една действително балансирана политика на Балканите - на мир, на сътрудничество. Благодаря на колегите, мисля, че е едно добро учение, в екипите участват от всички държави, което показва много добра координация". Това каза премиерът Бойко Борисов на учебния полигон "Ново село" край Сливен, където наблюдава демонстрации на военното учение "Тракийския меч 2018".

"Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата, да се вземе и допълнителна техника", обясни още той.

Борисов поздрави и участниците в ученията. Над 200 военнослужещи от специалните части на армиите от 9 страни от Югоизточна Европа участват в тях.

Премиерът посочи и че днес с приемането на Закона за хората с увреждания е изпълнен ангажиментът на правителството, като се отпускат и 150 млн. лв. допълнително.

„Като ангажимент това, което поехме Министерският съвет и парламентът, е изпълнено в пълен обем в пъти повече отколкото по време на управление на БСП, толкова мога да кажа", коментира Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати