Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов и Тръмп се срещат през 2019 г.

Политика

Борисов и Тръмп се срещат през 2019 г.

Борисов и Тръмп се срещат през 2019 г. - Tribune.bg
Снимка:

Това стана ясно след срещата на Захариева с Помпейо

Премиерът Бойко Борисов и американският президент Доналд Тръмп ще се срещнат в началото на 2019 година. Това стана ясно след разговора на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо.

"По визитата вече се работи, разбрахме се, че това може да се случи в първите три месеца на следващата година", потвърди Захариева.

 Захариева и Помпейо се срещнаха в Държавния департамент на САЩ и обсъдиха сътрудничеството между Вашингтон и София, както и проблемните световни теми.

Сред основните теми на разговора бе въпросът за включване на България в Програмата на САЩ за безвизови пътувания. „САЩ ще продължат да подпомагат страната ни в процеса на намаляване на броя на отказаните американски визи за български граждани, който е един от критериите за включване в Програмата“, заяви министър Захариева. „Разбира се, ние също полагаме усилия, като в тясно сътрудничество с посолството на САЩ в София информираме българските граждани за условията, на които трябва да отговарят, за да получат виза“, допълни тя.

Българският вицепремиер постави и въпроса за сключване на спогодба за социална защита. „САЩ имат социална спогодба с редица европейски страни, но не и с България“, припомни тя. „Подобна спогодба ще помогне много на живеещите в САЩ 400 000 българи“, посочи министърът. 

Помпейо поздрави България за подкрепата ѝ за Западните Балкани. „Имаме сходни виждания със САЩ по този въпрос“, обясни Захариева.

Министърът на външните работи ще се срещне и с посланик Джон Болтън, съветник на президента Тръмп по въпросите на националната сигурност и член на кабинета.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати