Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов иска всички мостове у нас да се ремонтират едновременно

Политика

Борисов иска всички мостове у нас да се ремонтират едновременно

Борисов иска всички мостове у нас да се ремонтират едновременно - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов иска да му бъде предложено решение, което да дава възможност ремонтите на мостовете по пътната и транспортна инфраструктура да се реализират едновременно. Това става ясно от стенограма от правителственото заседание. Борисов е възложил тази задача на министъра на регионалното развитие Николай Нанков и министъра на транспорта Ивайло Московски.

 „Знаете, откакто са построени в България мостовете не бяха ремонтирани по магистралите, имаме по над 120 метра високи мостове и в момента продължаваме да ги укрепваме и да им правим основни ремонти, по „Тракия“ и по „Витиня“ те са по план. Искам решение и не един по един да ги правим, а едновременно да влезем и да ги правим всички мостове“, отбелязва премиерът на днешното правителствено заседание.

„На по 35, 40 и повече години са мостовите съоръжения, които не са основно ремонтирани дори по някои от тях нямаме частични ремонти. 211 моста, господин премиер, се нуждаят от ремонт, по автомагистралите – 34, а 17 от тях, половината от тези 34, са в лошо състояние и се нуждаят от ремонт“, посочва Нанков.

Миналата година са ремонтирани 7 мостови съоръжения по „Хемус“ и по „Тракия“, в момента 5 планово се ремонтират, става ясно още от думите на регионалния министър.

„Да благодарим на тези които са ги направили 80-та година или 85-та, защото са добре направени. Да се ядосаме на тези, където не са ги поддържали през годините и сега ние да ги доосигурим тези, които ни остават, а да не чакаме сроковете на плановите ремонти“, посочи премиерът.

Още в понеделник Борисов очаква да му бъде представен план как могат да бъдат извършени ремонтите на мостовете в страната едновременно и как да се финансират ремонтните дейности. Целта е този план да бъде одобрен на следващото правителствено заседание.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети