Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към депутатите: КФН се избира от парламента, защо викате мен?

Политика

Борисов към депутатите: КФН се избира от парламента, защо викате мен?

Борисов към депутатите: КФН се избира от парламента, защо викате мен? - Tribune.bg
Снимка:

Имаме съществен проблем със застраховането, казва премиерът

Премиерът Бойко Борисов говори пред парламента във връзка с фалита на Застрахователна компания „Олимпик“. Депутатите днес се събраха извънредно заради казуса с невалидните полици „Гражданска отговорност“ на около 200 хил. автомобила.

„КФН се отчита пред парламента, ние защо сме тук, не искаме да се месим по никакъв начин. Каква политическа отговорност да понесем? С Ралица Агайн нито съм се чувал, нито съм се виждал от години, доклад от нея не съм получавал. Вчера поканих Карина (Караиванова, председател на КФН), сега излиза, че не е трябвало да го правя“, заяви премиера. Зам.-председателят на КФН Ралица Агайн малко по-рано входира оставката си в деловодството на парламента.

Премиерът предлага сформирането на експертна група в парламента, който да се занимае с проблема „Олимпик“.

„Днес не можем да решим въпроса, нека експертите поработят и да ни кажат откъде да вземем парите, а не вие. Ние ще го направим на базата на тяхната компетентност. Какво пречи след няколко дни да се съберем пак и да го решим в работна група – ако ще дадем тези пари, на базата на какво и откъде ще ги вземем“, предложи Борисов.

Той е категоричен, че има съществен проблем в застраховането.

„Това, което тези дни изисках от службите главно да кажат - ние имаме съществен проблем в застраховането. Има хора с по 300 и 400 автомобили, които застраховат в Румъния, в Италия, в Германия, в Гърция – с български регистрационни табели. Този проблем така или иначе ще дойде“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати